Bruk av slipestål er en god måte å holde knivene dine skarpe og fine på. Med noen få drag med slipestålet slipes det raskt bort små uregelmessigheter som kan oppstå ved bruk, og på den måten gjøres kniven umiddelbart skarpere.
Dette skjerpestålet fra Grit&Grain er belagt med laboratoriedyrket diamant, noe som gjør overflaten ekstremt hard og gir dermed bedre effektivitet sammenlignet med vanlig slipestål. Et uunnværlig verktøy for både profesjonelle og hjemmekokker som stiller høye krav til utstyret sitt.
Slipestålet er et utmerket hjelpemiddel for å opprettholde knivseggens skarphet mellom hver gangs bruk. Det er imidlertid ikke en erstatning for slipestein. For kontinuerlig å opprettholde en god skarphet på knivene må de slipes på stein med jevne mellomrom. Perfekt for dette formålet er den kombinerte våteslipesteinen fra Grit&Grain. Den har to forskjellige sider med ulike slipegrader og passer utmerket for sliping av kniver for høy skarphet.