60 DAGER ANGRERETT

FRI FRAKT OVER 599 KR

Produkter
Annet
Logg inn
Merkevarer/Iittala

Iittala

12 resultater sortert etter
Tools gryte - 3 l - Iittala
Iittala

Tools gryte, 3 l

kr 2 399kr 3 015
Bestillt inn

Mer om Iittala

Iittala skaper design som alle kan relatere til. Tanken er at produktene skal være enkle og tidløse, slik at de kan brukes år etter år. Den tidløse designen har en dyp betydning i Iittalas filosofi, ikke minst ut fra et miljøperspektiv. Produktene er designet for å gi hverdagen litt ekstra liv og glede i lang tid. Iittala fortsetter å være en drivkraft innen Skandinavisk Design med legendariske designere som Kaj Frank (1911 – 1989) og Alvar Aalto (1898 – 1976) som hjørnesteiner for varemerket Iittala.

Iittalas HistorieIttalas røtter kan spores tilbake til 1881, når en glassfabrikk ble etablert i en liten landsby som het Iittala i Finland. Helt fra begynnelsen har Iittala vært en moderne industriell fabrikk.

Ittalas gjennombrudd skjedde i de tidlige årene med modernisme og funksjonalisme i 1920 og 1930 årene. Iittala var blandt de første selskapene til å gjøre overgangnen mellom å designe og produsere dekorative serviser til Skandinavisk deisgn. Iittalas desingere inkluderer de modernistiske banebrytende designerene, Kaj Franck og ekteparet Alvar og Aino Aalto. I dag har oppgaven med å forfine tradisjonen til sin engen individuelle stil blitt gitt til designerene som i dag designer for Iittala. Blandt disse designerene finner man kjente navn som Alfredo Häberli, Harri Koskinen og Stefan Lindfors.

Iittalas filosofiDesign er ikke om overflater og stil. Design er et mennesklig spørsmål. Å glede seg over små ting i hverdagen er den enkle luksusen en har som menneske, så grunnleggende design begynner med en dyp forståelse for mennesklige behov. Iittala skaper anvendelige personlige gjenstander som blir elsket og brukt om og om igjen, dag ut og dag inn, i flere generasjoner.

For over 50 år siden definerte Kaj Franck suksessfull design med sitt spørsmål: ”Er ikke den ultimate meningen med skjønnhet å være grunnleggende, funksjonell, rettferdigjort og korrekt?”. Design er mer enn bare et spørsmål om skjønnhet. Designe er om livet. Og Livet, sa Franck, består for det meste av hverdagshendelser. Så å sikre at hverdagslige gjenstander er relevante og funksjonelle er en av de største design utfordringene som finnes.

Verdisystemet som ble skapt av Aalto og Franck lever videre i dag gjennom Iittalas designere som streber etter å skape disse meningsfulle og ikke altfor kostbare designløsningene. Designere som måler sine prestasjoner i kvalitet i stedet for i oppmerksomhet.

Abonner på nyhetsbrevet vårt - Få 50kr rabatt*

KitchenTime - En del av Nordic Nest AB (Bedriftens org.nr.: 997 671 538)