Velkommen til en verden full av god mat. Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du eksklusive tilbud, inspirasjon og kjøkkenkunnskap.
*Ved å registrere deg aksepterer du å motta mail og SMS fra KitchenTime med eksklusive kampanjer & kjøkkenkunnskap. Du kan avregistrere deg når som helst.
Er du sikker på at du ønsker å tømme handlekurven?
Din nåværende handlekurv vil bli slettet hvis du velger å fortsette med disse varene
Japanske kniver er blant de mest populære på kjøkkenet og passer perfekt når du vil hakke dine råvarer raskt og med presisjon.
Har du noen gang hørt om santokukniven? En santokukniv er en japansk kniv som egner seg perfekt til å hakke, strimle eller kutte råvarer. Er du en sushielsker og liker å lage hjemmelaget sushi anbefaler vi at du kjøper en sushikniv. Vi har mage ulike japanske kniver i vårt sortiment, materiale og former varierer slik at du kan finnes akkurat den kniven som passer best for deg. Det det er også viktig at du finner en kniv som er godt egnet for deg og din hånd, slik at du kan håndtere kniven. Se gjerne gjennom sortimentet nedenfor slik at du finner noe som passer din smak!
Det som skille en japansk kniv fra en vanlig europeisk kniv er at den er hardere i stålet, hvilket gjør det mulig å slipe den fra en brattere vinkel, noe som gjør kniven mye skarpere enn europeiske modeller.
En japansk kniv vil derfor være mindre egnet til å skjære i hardere materiale, som for eksempel bein, ettersom bladet fort kan bli sløvt av dette. De japanske knivene passer derimot utmerket til håndtering av alt fra grønnsaker til fisk og beinfritt kjøtt, du kan enkelt skjære tynne og nøyaktige biter av dine råvarer. Mange liker japanske kniver sin tynne design, letthet og deres moderne utforming og balanserte grep.