Velkommen til en verden full av god mat. Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du eksklusive tilbud, inspirasjon og kjøkkenkunnskap.
*Ved å registrere deg aksepterer du å motta mail og SMS fra KitchenTime med eksklusive kampanjer & kjøkkenkunnskap. Du kan avregistrere deg når som helst.
Er du sikker på at du ønsker å tømme handlekurven?
Din nåværende handlekurv vil bli slettet hvis du velger å fortsette med disse varene
Big Green Egg ble grunnlagt i Atlanta, Georgia i USA i 1974, og er basert på en slags leirovn som har blitt brukt i Asia i mer enn 3000 år. Den asiatiske leirovnen kalles Kamado og kom til USA på 1900-tallet, selskapet Big Green Egg utviklet ved hjelp av keramiske teknikker, en mer nøyaktig modell av høyeste kvalitet. Big Green Egg grill kombinerer med hjelp av ny teknologi og tidligere erfaringer struktur, funksjon og enestående keramikk med holdbarhet utover det vanlige. I dag er Big Green Egg er en av verdens største produsenter av det keramiske matlaging-sytemet.
Big Green Egg er konstruert av et unikt keramisk material som opprinnelig ble utviklet for NASA og har godt isolerende og varmereflekterende egenskaper som utvikler en varme som påvirker smaken på maten på en spesiell måte.
På grunn av den kvalitative keramikken påvirkes ikke temperaturen inne i grillen av utetemperaturen, noe som gjør at du kan bruke din Big Green Egg hele året og grille både sommer og vinter. Grillens design og materiale gir en konstant luftstrøm inne i grillen som i sin tur gir en jevn tilberedning av maten. Det unike systemet åpner opp kulinariske muligheter og fantastiske smaker og du kan lage alt fra grillet kjøtt, fisk og sjømat til godt brød og pizza med herlig sprø bunn.
Tips når du griller med Big Green Eg
Tenn grillen med lange fyrstikker eller en lighter og bruk masse grillkull med store kullbiter. Unngå briketter siden grillen lett kan bli tett og det blir vanskeligere å regulere temperaturen. Fyll grillen til den øvre kanten av grillen med grillkull som er den keramiske delen ved bunnen av ditt Egg.
Når grillen er tent skal lokket og luftventilen være åpent, når kullet gløder kan du lukke lokket. Du kan regulere støpejerntoppen for å få grillen til riktig temperatur. Hvis temperaturen er for høy, kan du stenge hullskiven på toppen, og hvis temperaturen er for lav, kan du for eksempel åpne luftventilen litt.
Når det er på tide å slukke grillen lukker du lufttilførselen, det gjør du veå å lukke skyveluken på bunnen og sette på den keramiske toppen. Du kan vente med å åpne grillen i ca 20 minutter til kullet har sloknet. Kullet som er igjen kan brukes til neste grilling og asken skraper du lett ut gjennom åpningen i bunnen av grillen. Skrap og børst bort restene fra grillen etter hvert bruk, eventuelle bakterier dør av varme ved neste gangs bruk .
Big Green Egg vil vare livet ut, men det er også viktig å ta vare på sin grill. Grillen kan stå ute hele året, men det kan være godt å sette på et lokk når grillen ikke brukes regelmessig og la spjeldet stå helt åpen.
Gi grillen ulike egenskaper med grillredskap
Big Green Egg grill er tilgjengelig i forskjellige størrelser sammen med mange praktiske tilbehør og relaterte grillredskap utformet for å gjøre matlagingen både morsom og underholdende. Men ved hjelp av Conveggtor som er en keramisk varmeskjold gir du grillen samme egenskaper som en ovn har sammen med grillristen i rustfritt stål. Conveggtorn og den rustfrie grillristen kan også brukes når du ønsker å røyke mat.
Med Conveggtor, grillristen av rustfritt stål og den flate bakesteinen som plasseres på risten forvandler din Big Green Egg til en steinovn, for eksempel for å bake brød eller pizza.
Skal du grille kjøtt er grillristen i ekte støpejern det beste alternativet for et bedre resultat. Og med det digitale kjernetermoteret kan du på bare noen få sekunder ta temperaturen på kjøttet. Perfekte redskaper når det er på tide å grille!