60 DAGER ANGRERETT

FRI FRAKT OVER 599 KR

Produkter
Annet
Logg inn
Merkevarer/Holmegaard

Holmegaard

139 resultater sortert etter
Cabernet vannglass klar 6-pakning - 25 cl - Holmegaard
Holmegaard

Cabernet vannglass klar 6-pakning, 25 cl

809 kr900 kr
På lager
1
...
4
Side 1 av 4

Mer om Holmegaard

Holmegaard Glassverk historien starter i 1825, da greve Christian Danneskiold-Samsøe ba den danske kongen om tillatelse til å bygge et glassverk på Holmegaard Mose. Men i 1823 dør greven uten å ha fått svar på sin søknad. Når hans enke, grevinne Henriette Danneskiold-Samsøe en kort tid etter ektemannens død får kongens tillatelse til å bygge et glassverk, bestemmer hun seg for å fortsette prosjektet.

Glassverket blir plassert i Mose, fordi der er det nok av drivstoff som er nødvendig for glasovnenes høye temperaturer og i 1825 starter den første produksjonen på Holmegaard glassverk. I begynnelsen lager de bare grønne flasker, men Henriette ønsker også en produksjon av drikkeglass i klart glass. Det kunne de bohemske glassmakerne produsere.

Holmegaard Glassverks historie er en historie om et par små glassverk, som i løpet av 190 år er blitt en del av en stort moderne gruppe. I løpet av 1900-tallet kommer kunstnerne inn i bildet for å designe og forme Holmegaards glass. Det vil være begynnelsen på en lang og stolt tradisjon, noe som gjør at noen av de beste artistene for glassproduksjon i dag er knyttet til Holmegaard.

GLASS AV HØY KVALITET

Holmegaard produserer både munnblåste og maskinblåste glass etter de nyeste og mest avanserte produksjonsmetodene.Hver bit munnblåst glass er unikt og håndlaget av glassmakeren som nøye blåser riktig mengde luft gjennom det trange røret. Luftbobler i glasset er derfor uunngåelig og er en del av sjarmen som kjennetegner munnblåst glass.Munnblåst glass fra Holmegaard kjennes igjen på Svanelogoen. Maskinblåst glass er preget av akkurat den samme høye kvalitet og eleganse som munnblåst glass, men det er som navnet antyder, maskinprodusert av et svært spesielt skreddersydd verktøy.

Populære filtre

Abonner på nyhetsbrevet vårt - Få 50kr rabatt*

KitchenTime - En del av Nordic Nest AB (Bedriftens org.nr.: 997 671 538)