60 DAGER ANGRERETT

FRI FRAKT OVER 599 KR

Produkter
Annet
Logg inn
Inspirasjon/Guides/Tørk mer med frukt- og sopptørker

Tørk mer med frukt- og sopptørker

Nå har sesongen for sopp, frukt og bær endelig kommet! Det er med andre ord på tide å høste, tørke og fylle spiskammeret med godsaker til vinteren. 
tirsdag 13. februar 2024
Del artikkel

Å tørke sopp og frukt krever derimot en hel del plass, så hvis du ikke har masse ekstra plass du kan bruke kan det være en god idé å investere i en tørkeovn. Med en slik maskin kan du enkelt tørke alt fra sopp til epleskiver eller tomater på riktig temperatur. Sopptørking har dessuten smarte etasjer som gjør at du kan tørke flere ulike matvarer samtidig! Sopptørkerene finnes i mange ulike størrelser og prisklasser, så sørg for å invester i en som passer til deg og dine behov. En sopptørker er også en perfekt gave til den som liker naturlig mat og konservering. Er du interessert i raw food er en tørkeovn et viktig kjøkkenredskap som gjør det mulig å tilberede råvarer uten at næringen forsvinner som den ofte gjør ved vanlig oppvarming (tørkingen burde foregå på maks 48°C).


Langsomt tørket mat muliggjør en økologisk diett som er full av sunne enzymer og næring som kroppen kan fråtse seg i. Det er viktig å tenke på å stille inn på rett temperatur for at råvarene skal bli best mulig. Nedenfor finner du en tabell med anbefalte temperaturer og tørketid.

Tørketabell Frukt

Frukt: Eple

Tilberedning: Ta ut kjernen & skjær i ringer eller båter

Temperatur: ca 57°C

Tid: 7-15 timer

Frukt: Aprikoser

Beredning: Dela i halvor, ta bort kärnan och torka med skalet nedåt

Temperatur: ca 57°C

Tid: 20-28 timmar

Frukt: Ananas

Tilberedning: Skrell & ta bort de harde delene i midten. Skjær i båter eller skiver.

Temperatur: ca 57°C

Tid: 10-18 timer

Frukt: Banan

Tilberedning: Skrell og del opp

Temperatur: ca 57°C

Tid: 6-10 timer

Frukt: Bær

Tilberedning: La være hele

Temperatur: ca 57°C

Tid: 10-15 timer

Frukt: Fiken

Tilberedning: Skjær i fjerdedeler og tørk med skallsiden nedover

Temperatur: ca 57°C

Tid: 22-30 timer

Frukt: Jordbær

Tilberedning: Ta bort stilken og del i to eller fire

Temperatur: ca 57°C

Tid: 7-15 timer

Frukt: Vindruer

Tilberedning: Del i to eller la være hele, tørk med skallsiden nedover. Tørktiden halveres hvis druene skrelles

Temperatur: ca 57°C

Tid: 22-30 timer

Frukt: Fersken

Tilberedning: Del, ta bort steiner og skjær i ønsket størrelse

Temperatur: ca 57°C

Tid: 8-16 timer

Frukt: Plommer

Tilberedning: Del i to, ta bort steinen og trykk inn den rundere delen for mer effektiv tørking

Temperatur: ca 57°C

Tid: 8-16 timer

Frukt: Rabarbra

Tilberedning: Hakk i mindre biter, ca 1-2 cm tykke

Temperatur: ca 57°C

Tid: 6-10 timer

Tørketabell Grønnsaker

Grönsak: Aubergine

Tilberedning: Del opp i biter

Temperatur: ca 52°C

Tid: 4-8 timer

Grönsak: Bønner

Tilberedning: Skjær bort endene, del eller skjær ett snitt og tørk hele

Temperatur: ca 52°C

Tid: 8-12 timer

Grönsak: Brokkoli

Tilberedning: Trim stilken og skjær stammen i fire deler. Kronene kan tørkes hele

Temperatur: ca 52°C

Tid: 10-14 timer

Grönsak: Agurk

Tilberedning: Skjær i smale skiver

Temperatur: ca 52°C

Tid: 4-8 timer

Grönsak: Kål

Tilberedning: Trim stilker/det ytre skallet og skjær i strimler eller del i passe store blad

Temperatur: ca 52°C

Tid: 7-11 timer

Grönsak: Løk

Tilberedning: Ta bort roten, toppen og skallet. del i båter eller skiver

Temperatur: ca 63°C

Tid: 4-8 timer

Grönsak: Mais

Tilberedning: Damp til du enkelt kan skjære løs maiskornene, spre ut på brikken. Rør/rist under tørkingen

Temperatur: ca 52°C

Tid: 6-10 timer

Grönsak: Gulrøtter

Tilberedning: Skjær av endene, skrell om nødvendig. Del eller skjær julienne eller kuber

Temperatur: ca 52°C

Tid: 6-10 timer

Grönsak: Gresskar

Tilberedning: Skjær i biter, ta bort steiner. Ovnbak eller damp til kjøttet kan fjernes fra skallet, miksa i en mikser og spre ut på bakepapir 

Temperatur: ca 52°C

Tid: 7-11 timer

Grönsak: Stangselleri

Tilberedning: Skjær løs fra stilken, strimle i smale skiver

Temperatur: ca 52°C

Tid: 3-10 timer

Grönsak: Sopp

Tilberedning: Børst bort jord og skitt, del i passe store biter. Spre ut slik at soppen ikke kommer borti hverandre på tørkbrikken

Temperatur: ca 52°C

Tid: 3-7 timer

Grönsak: Squash

Tilberedning: Del opp i biter

Temperatur: ca 52°C

Tid: 7-11 timer

Grönsak: Erter

Tilberedning: Skrell, damp, skyll med kaldt vann og tørke med papir

Temperatur: ca 52°C

Tid: 4-8 timer

Abonner på nyhetsbrevet vårt - Få 50kr rabatt*

KitchenTime - En del av Nordic Nest AB (Bedriftens org.nr.: 997 671 538)