60 DAGER ANGRERETT
★ ★ ★ ★ 4.1 / 5 PÅ TRUSTPILOT
FRI FRAKT OVER 599 KR
Å tørke sopp og frukt krever derimot en hel del plass, så hvis du ikke har masse ekstra plass du kan bruke kan det være en god idé å investere i en tørkeovn. Med en slik maskin kan du enkelt tørke alt fra sopp til epleskiver eller tomater på riktig temperatur. Sopptørking har dessuten smarte etasjer som gjør at du kan tørke flere ulike matvarer samtidig! Sopptørkerene finnes i mange ulike størrelser og prisklasser, så sørg for å invester i en som passer til deg og dine behov. En sopptørker er også en perfekt gave til den som liker naturlig mat og konservering. Er du interessert i raw food er en tørkeovn et viktig kjøkkenredskap som gjør det mulig å tilberede råvarer uten at næringen forsvinner som den ofte gjør ved vanlig oppvarming (tørkingen burde foregå på maks 48°C).
Langsomt tørket mat muliggjør en økologisk diett som er full av sunne enzymer og næring som kroppen kan fråtse seg i. Det er viktig å tenke på å stille inn på rett temperatur for at råvarene skal bli best mulig. Nedenfor finner du en tabell med anbefalte temperaturer og tørketid.
Frukt: Eple
Tilberedning: Ta ut kjernen & skjær i ringer eller båter
Temperatur: ca 57°C
Tid: 7-15 timer
Frukt: Aprikoser
Beredning: Dela i halvor, ta bort kärnan och torka med skalet nedåt
Temperatur: ca 57°C
Tid: 20-28 timmar
Frukt: Ananas
Tilberedning: Skrell & ta bort de harde delene i midten. Skjær i båter eller skiver.
Temperatur: ca 57°C
Tid: 10-18 timer
Frukt: Banan
Tilberedning: Skrell og del opp
Temperatur: ca 57°C
Tid: 6-10 timer
Frukt: Bær
Tilberedning: La være hele
Temperatur: ca 57°C
Tid: 10-15 timer
Frukt: Fiken
Tilberedning: Skjær i fjerdedeler og tørk med skallsiden nedover
Temperatur: ca 57°C
Tid: 22-30 timer
Frukt: Jordbær
Tilberedning: Ta bort stilken og del i to eller fire
Temperatur: ca 57°C
Tid: 7-15 timer
Frukt: Vindruer
Tilberedning: Del i to eller la være hele, tørk med skallsiden nedover. Tørktiden halveres hvis druene skrelles
Temperatur: ca 57°C
Tid: 22-30 timer
Frukt: Fersken
Tilberedning: Del, ta bort steiner og skjær i ønsket størrelse
Temperatur: ca 57°C
Tid: 8-16 timer
Frukt: Plommer
Tilberedning: Del i to, ta bort steinen og trykk inn den rundere delen for mer effektiv tørking
Temperatur: ca 57°C
Tid: 8-16 timer
Frukt: Rabarbra
Tilberedning: Hakk i mindre biter, ca 1-2 cm tykke
Temperatur: ca 57°C
Tid: 6-10 timer
Grönsak: Aubergine
Tilberedning: Del opp i biter
Temperatur: ca 52°C
Tid: 4-8 timer
Grönsak: Bønner
Tilberedning: Skjær bort endene, del eller skjær ett snitt og tørk hele
Temperatur: ca 52°C
Tid: 8-12 timer
Grönsak: Brokkoli
Tilberedning: Trim stilken og skjær stammen i fire deler. Kronene kan tørkes hele
Temperatur: ca 52°C
Tid: 10-14 timer
Grönsak: Agurk
Tilberedning: Skjær i smale skiver
Temperatur: ca 52°C
Tid: 4-8 timer
Grönsak: Kål
Tilberedning: Trim stilker/det ytre skallet og skjær i strimler eller del i passe store blad
Temperatur: ca 52°C
Tid: 7-11 timer
Grönsak: Løk
Tilberedning: Ta bort roten, toppen og skallet. del i båter eller skiver
Temperatur: ca 63°C
Tid: 4-8 timer
Grönsak: Mais
Tilberedning: Damp til du enkelt kan skjære løs maiskornene, spre ut på brikken. Rør/rist under tørkingen
Temperatur: ca 52°C
Tid: 6-10 timer
Grönsak: Gulrøtter
Tilberedning: Skjær av endene, skrell om nødvendig. Del eller skjær julienne eller kuber
Temperatur: ca 52°C
Tid: 6-10 timer
Grönsak: Gresskar
Tilberedning: Skjær i biter, ta bort steiner. Ovnbak eller damp til kjøttet kan fjernes fra skallet, miksa i en mikser og spre ut på bakepapir
Temperatur: ca 52°C
Tid: 7-11 timer
Grönsak: Stangselleri
Tilberedning: Skjær løs fra stilken, strimle i smale skiver
Temperatur: ca 52°C
Tid: 3-10 timer
Grönsak: Sopp
Tilberedning: Børst bort jord og skitt, del i passe store biter. Spre ut slik at soppen ikke kommer borti hverandre på tørkbrikken
Temperatur: ca 52°C
Tid: 3-7 timer
Grönsak: Squash
Tilberedning: Del opp i biter
Temperatur: ca 52°C
Tid: 7-11 timer
Grönsak: Erter
Tilberedning: Skrell, damp, skyll med kaldt vann og tørke med papir
Temperatur: ca 52°C
Tid: 4-8 timer