60 DAGER ANGRERETT

FRI FRAKT OVER 599 KR

Produkter
Annet
Logg inn

Lær deg å lage pasta fra bunnen av

Hva smaker vel bedre enn pasta du har laget selv? Vi har samlet alle tips og triks for at du skal lykkes med hjemmelaget pasta Lag pasta som en ekte italiener, og imponer dine nærmeste med god matlaging fra bunnen av.
tirsdag 20. februar 2024
Del artikkel

Pastamaskiner

Lag din egen spaghetti og tagliatelle

I begynnelsen kan det virke litt vanskelig å lage fersk pasta fra bunnen av, men det er nok ikke så vanskelig som du tror. Det gjelder å ha riktig verktøy og først og fremst en pastamaskin. Med en pastamaskin kan du blant annet lage egen spaghetti, tagliatelle og lasagne. Hvordan lager man deigen? Les mer om pastaskolen vår her, for å komme til oppskriften vår på pastadeig.

Når du så har en ferdig pastadeig, begynner moroa. Kjevle ut deigen før du trer den utkjevlede deigen gjennom valsene på pastamaskinen. Deigen blir tynnere for hver gang du drar den gjennom valsene, og på den måten bestemmer du din egen type pasta.

Når du har oppnådd ønsket tykkelse, kan du velge å avslutte og skjære av deigen med en kniv for å få lasagneplater, for eksempel. Men hvis du skal lage spaghetti eller tagliatelle, trer du deigen inn i en av skjærevalsene til maskinen, slik at deigen gjøres om til tagliatelle eller spaghetti.

Tips! Har du lyst på asiatisk i stedet for italiensk? Lag nudler av samme type deig, det blir skikkelig godt!

Tørk pastaen

Fyll kjøkkenskapet med egen pasta

Tørket pasta er veldig godt og kanskje det vi er mest vant til å spise! Når du tørker pastaen din, er det mer sannsynlig at du får til al dente-følelsen (kalles også tyggemotstand), til forskjell fra om du skulle koke den ferske pastaen med en gang. Du tørker pastaen din ved å bruke et tørkestativ for pasta. Du kan alternativt bruke en ren stolrygg.

Denne metoden fungerer perfekt for spaghettien eller tagliatellen din, siden hensikten er å henge pastaen for at den skal tørke. Du kan velge å tørke den en kort stund for deretter å koke pastaen med en gang, slik at du får herlig tyggemotsand. Du kan også velge å tørke pastaen helt.

Når pastaen er helt uten fuktighet og helt tørr, er det viktig at du oppbevarer den tørkede pastaen i tett forseglede glasskrukker, slik at du minimerer risikoen for mugg. Nå har du pasta som kan holde seg noen måneder i kjøkkenskapet. Det er luksus, det!

Smarte pastatilbehør

Godt med egen ravioli, tortellini og gnocchi

Hvis du vil lage en tortellini, ravioli eller gnocchi, kan det være lurt å investere i noen smarte tilbehør. For eksempel en raviolistopper for å skjære ut vakre biter, eller et gnocchibrett som du kan rulle gnocchiene dine på. En pastakutter og en kjevle kan også være på sin plass, slik at du kan fiksere pastaen på en fin måte. Nå kan du fylle den hjemmelagde pastaen med dine favoritter. Vi tipser om fyll med soltørkede tomater, ferskost og basilikum som smaker herlig.

Abonner på nyhetsbrevet vårt - Få 50kr rabatt*

KitchenTime - En del av Nordic Nest AB (Bedriftens org.nr.: 997 671 538)