Lag din egen spaghetti og tagliatelle
I begynnelsen kan det virke litt vanskelig å lage fersk pasta fra bunnen av, men det er nok ikke så vanskelig som du tror. Det gjelder å ha riktig verktøy og først og fremst en pastamaskin. Med en pastamaskin kan du blant annet lage egen spaghetti, tagliatelle og lasagne. Hvordan lager man deigen? Les mer om pastaskolen vår her, for å komme til oppskriften vår på pastadeig.
Når du så har en ferdig pastadeig, begynner moroa. Kjevle ut deigen før du trer den utkjevlede deigen gjennom valsene på pastamaskinen. Deigen blir tynnere for hver gang du drar den gjennom valsene, og på den måten bestemmer du din egen type pasta.
Når du har oppnådd ønsket tykkelse, kan du velge å avslutte og skjære av deigen med en kniv for å få lasagneplater, for eksempel. Men hvis du skal lage spaghetti eller tagliatelle, trer du deigen inn i en av skjærevalsene til maskinen, slik at deigen gjøres om til tagliatelle eller spaghetti.
Tips! Har du lyst på asiatisk i stedet for italiensk? Lag nudler av samme type deig, det blir skikkelig godt!