
KORT INFORMASJON OM STEKEPANNOR
- Størrelsen på stekepannen måles alltid ovenfra, diametermålet som angis er alltid fra kant til kan øverst på stekepannen.
- Den vanligste størrelsen er 28cm. Denne størrelsen har vanligvis en bunndiameter på ca 20 cm (+/- 2cm).
- Bunnen på stekepannen påvirker hvor fort pannen varmes opp og hvor godt den fordeler varmen. Tykkere bunn gir bedre stabilitet, god varmefordeling og minsker risikoen for at maten brenner seg fast.
- Med en såkalt sandwichbunn der pannen har en kjerne av aluminium eller kobber får du både rask og jevn varmespredning ettersom disse to metallene leder varme betydelig bedre enn for eksempel rustfritt stål.
- Støpejern tar lengre tid å varme opp, men beholder varmen betydelig lengre enn stekepanner i annet materiale.
- Skyll aldri stekepannen rett etter steking (heller ikke i varmtvann). La den stå og avkjøles først så unngår du at bunnen bøyer seg.