Velkommen til en verden full av god mat. Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du eksklusive tilbud, inspirasjon og kjøkkenkunnskap.
*Ved å registrere deg aksepterer du å motta mail og SMS fra KitchenTime med eksklusive kampanjer & kjøkkenkunnskap. Du kan avregistrere deg når som helst.
Er du sikker på at du ønsker å tømme handlekurven?
Din nåværende handlekurv vil bli slettet hvis du velger å fortsette med disse varene
WEEKEND DEALS! Opptil 70% på populære produkter mellom torsdag og mandag. Kjøp nå»
* prisen det sammenlignes med avser den laveste prisen produktet har hatt de siste 30 dagene før kampanjen startet
På lager
Nordwiks karbonstålpanner produseres i en av Spanias ledende fabrikker for stekepanner laget av karbonstål. Dette er slitesterke stekepanner med lav vekt og rask varmeoverføring. Karbonstålpanner verdsettes av både profesjonelle og hobbykokker over hele verden.
Før første gangs bruk
Pannen leveres innkapslet i et tynt og hardt vokslag. Denne voksen er ikke farlig, men den bør fjernes før første gangs bruk. Fyll pannen med vann og la vannet fosskoke i noen minutter. Hell vannet forsiktig ut og vask deretter pannen med oppvaskmiddel.
Hvorfor velge karbonstål?
Stekepanner som er laget av karbonstål, er et åpenbart valg for mange når det kommer til steking av kjøtt, fisk og grønnsaker. En vanlig belagt panne tåler normalt lave til middels høye steketemperaturer, mens veldig høye temperaturer kan påvirke belegget og frigjøre skadelig stoffer som overføres til maten. Karbonstålpannen kan derimot nesten gløde, noe som gjør den til et utmerket valg når du vil få en pen stekeskorpe på råvaren. Når det gjelder varmebestandighet, tilsvarer karbonstål stort sett støpejern, men en karbonstålpanne er mye lettere enn en støpejernpanne.
Hvordan brukes en karbonstålpanne?
Mange er veldig nøye med å «brenne inn» den nye karbonstålpannen før første gangs bruk. Dette gjøres ved å smøre pannen med olje (helst linfrøolje eller rapsolje) og deretter varme opp pannen gradvis og ordentlig, noe som gjentas flere ganger. Varmen starter en polymerisasjonsprosess der oljen herdes og danner et helt naturlig non-stick-belegg. Det er mange forskjellige måter å «brenne inn» en panne på. På denne siden finner du en instruksjonsvideo som viser en av måtene. Andre dropper denne innbrenningen og begynner å lage mat rett i den nye pannen. Hvis du tar godt vare på stekepannen din, vil den alltid bli bedre over tid, uansett hvilken innbrenningsmetode du bruker.
Råd for vedlikehold
Det er hovedsakelig tre fallgruver man bør unngå:
Materiale | Kullstål |
Farge | Metall |
Induksjon | |
Belegg | Uten belegg |
Bredde/diameter | 28 cm |
Artikkelnummer | 10222677 / 68434997 |
Materiale | Kullstål |
Farge | Metall |
Induksjon | |
Belegg | Uten belegg |
Bredde/diameter | 28 cm |
Artikkelnummer | 10222677 / 68434997 |