Orrefors

Orrefors

Orrefors produserer siden 1898 glass og kunstglass av høy kvalitet i krystall. På glassverket i Småland arbeider dyktige håndverkere sammen med noen av Sveriges fremste designere for å utvikle design, håndverk og nye teknikker. Orrefors produkter er preget av tidløs skandinavisk eleganse, innovativ design og ekte håndverk.

Orrefors design ble grunnlagt i Småland i 1898 på samme sted som de har drevet jernverk på siden 1726. Kjernevirksomheten er glassverket i Kosta, Småland. Orrefors produserer et bredt spekter av glass og kunstglass for privat og offentlig bruk under merkene Orrefors og Kosta Boda.

Orrefors startet i 1914 med krystall og kunstglass produksjon. Hvert glass er et unikt håndverk, og minst femten personer er involvert i prosessen med å ferdigstille glasset, fra designere til glassblåsere.

Designere med stort ansvar for Orrefors utforming

Orrefors samarbeider med flere av Sveriges fremste designere. På KitchenTime finner du klassiskere designet av blant annet Erika Lagerbielke som har designet mange vellykkede glass for Orrefors og vunnet flere prestisjetunge designpriser. Hos oss finner du Intermezzo som er Erikas største glass suksess og som feiret sitt 20-årsjubileum i 2015.

Du finner de prisbelønte glassene fra Nobel-serien som er designet av Gunnar Cyrén i 1991 til feiringen av Nobelprisens 90-årsjubileum. Du finner også Jan Johansson maskuline bar-serie Street som kom høsten 2006, med firkantede linjer som gir glasset et luksuriøst inntrykk.

Serien Orrefors Precious er designet av Malin Lindah ogl inkluderer vase, skål, fat og lyslykt. Den asymmetriske designen gir krystallen et nytt spennende utseende. Siden 80-tallet har også designere som Anne Nilsson, Efva Attling , Helen Krantz, Ingegerd Raman og Martti Rytkönen bidratt til Orrefors designarv med innovativt design og ekte håndverk.

Les mer

Kategori

Vis bare produkter som leveres omgående

Pris

129 kr 2 770 kr
Sorter / 215 produkter