Crock-Pot

Crock-Pot

Crock-Pot er en amerikansk slow-cooker som siden den ble introdusert på 70-tallet har solgt millioner av eksemplarer. Prinsippet er veldig enkelt, fyll gryten med de ingrediensene du ønsker, start din Crock-pot og gå på jobb. Når du kommer hjem blir du møtt av velduftende mat! Crock-Pot er tilgjengelig i flere ulike modeller og funksjonaliteten varierer litt mellom dem.

Bruksområde
Crock-Pot finnes i et par ulike modeller med ulike funksjoner. Grunnlaget er enkelt, en steingodsgryte og et varmeelement. En steingodsgryte fungerer veldig godt på elektrisk ovn og i stekeovn, den er godt egnet til å brune ingredienser som løk og kjøtt før man begynner med langkok. Varmeelementet sprer varme til veggene hvilket minimerer risikoen for at noe brenner seg fast. En Crock-Pot redder deg hvis du har en stressende hverdag!

Crock-Pot ble introdusert i amerikanske hjem for over 40 år siden, da som en enkel bønnekoker. Varemerket Crock-Pot stod bak en forenklet matlaging og gjorde det mulig å lage prisverdt mat med billige kjøttbiter som hovedingrediens. Siden den første Crock-Poten ble introdusert har det kommet en rekke modeller med varierende og mer avanserte funksjoner. Blant de Crock-Pots vi har i vårt sortiment finner du modeller med funksjoner forutenom langkok som gjør det mulig å brune, dampkoke og grille maten. En av modellene har til og med automatisk omrøringsfunksjon. Grytene har ulike størrelser, slik at du kan velge modell utfra størrelsen på ditt hushold.

 

PULLED PORK

Pulled Pork er en utmerket rett å tilberede i din Crock-Pot. Kjøttet blir utrolig mørt og godt! Denne oppskriften er hentet fra Crock-Pots oppskriftssamlig og er en klassisk amerikans variant med chipotlepasta og whiskey.

Porsjoner: 8

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedningsstid: 7-9 timer på lav varme


1 kg svinenakke
1 finhakket gul løk
4 hakkede hvitløksfedd (minst)


BBQ saus: 

0,5 dl vatten (coca-cola)
1 ss sukker
1 ts malt spisskummen
1 dl ketchup (eller chilisauss)
1 ss whiskey (el likn)
0,5-1 ss chipotlepasta
1 ss malt koriander


Slik gjør du:

1.Stek løk og hvitlkk i litt smør og legg i gryten.

2. Legg kjøttet i gryten.

3. Rør sammen sausen og hell over.

4. Kok i 7-9 timer på lav. Dra kjøttet fra hverandre med en gaffel.