Spiegelau

Populære produkter

Authentis Champagne 19 cl 4 pk

Spiegelau

Authentis Champagne 19 cl 4 pk

280 kr
Authentis Tasting 4 pk

Spiegelau

Authentis Tasting 4 pk

280 kr
Authentis Mineralvann 34 cl 4 pk

Spiegelau

Authentis Mineralvann 34 cl 4 pk

249 kr
Casual Authentis Rødvin 46 cl 12 pk

Spiegelau

Casual Authentis Rødvin 46 cl 12 pk

829 kr
Pusseduk Spiegelau 64x50 cm

Spiegelau

Pusseduk Spiegelau 64x50 cm

147 kr
Specialglas Brandy 59cl 4-p

Spiegelau

Specialglas Brandy 59cl 4-p

239 kr

Spiegelau

På Spiegelau fascineres man av glassets evne til å ikke bare oppfylle et praktisk formål, men også berike det øyeblikk de blir brukt gjennom sine vakre lysrefleksjoner og lyden av en skål. I tillegg kan et glass med riktig form, størrelse og kvalitet lokke fram uante aromaer og smaker av forskjellige typer drinker. Glassene er utviklet i samarbeid med noen av verdens beste vinkelnere og restauranteiere, og alle vinkler er nøye konstruert for å ta frem drikkens karakter.

Hva er spesielt med et Spiegelau glass?

Spiegelaus glass er ekstremt klare og skinnende. Dette er til stor del på grunn av sammensetningen av bestanddelene i glasset som består av sand, kalk, natrium- eller kaliumoksyd, resirkulert glass med samme sammensetning og metalloksyd. Takket være at Spiegelaus glass alltid består av minst 10 % metalloksider faller de under kategorien krystallglass, som er ekstra skinnende, holdbare og tåler i tillegg oppvaskmaskin.

Tips & Vedlikehold

1. Når du fyller dine vinglass, husk å aldri helle mer vin enn til det punktet der diameteren på glass er bredest. Dette gjør at vinen kan utvikle maksimal smak og aroma, samtidig som serveringen blir elegant.

2. Hold alltid i foten av glasset, og ikke i selve glasset. Dette er fordi varmen fra hendene kan påvirke vinens temperatur.

3. Hvis du forsiktig snurrer glasset, får vinen mer luft og det vil dermed frigjøre vinens rike aromaer og modenhet.

4. Det å dekantere vin innebærer å helle vin fra flasken gjennom et dekanteringsmunnstykke eller en dekanteringskaraffel. Dette gjøres for å separere vin fra det som oppstår når vinen lagres og gir drikken en hard og ubehagelig smak. I tillegg får vinet ved dekantering mer luft. Rødvin bør bli dekantert og deretter få hvile i romtemperatur en time før servering.

5. Ved å lagre og servere ditt vin til akkurat riktig temperatur gir du smak og aroma maksimale potensial. Spiegelaus anbefalinger er at røde viner bør holde temperaturen 15°-17°C, mens hvitvin bør holde 10°-12°C.

6. Vask alltid glasset nøye, og helst for hånd. Spiegelaus glass tåler oppvaskmaskin, men de holder seg best hvis du bruker korte program med lavere temperatur.

Historie

Den tyske glassprodusenten Spiegelau ble først nevnt allerede i 1521, i Erasmus Mospurgers testamnte. I løpet av 1600-tallet og fremover vet vi at det produseres dekorglass og pyntegjenstander i samme stil som trendene i de Europeiske hov. 1911 moderniserte de glassfabrikken, som ligger ved den tyske grensen til Østerrike og Tsjekkia. Noen år senere fikk fabrikken sitt nåværende navn; Krystallfabrikk Spiegelau GmbH. Siden 2004 eies Spiegelau av Riedel Glass Works, som også har merker som Riedel og Nachtmann - som er blant de mest kjente og mest respekterte merkene for produksjon av drikkeglass i verden.