Le Creuset

Populære produkter

Viser 40 av 502 artikler

Le Creuset

Le Creuset

Le Creuset er et av våre største varemerker, og vi tilbyr flere hundre produkter fra denne fantastiske leverandør. Best kjent er nok den emaljerte støpejerngryten som har en fremtredende plass i mange hjem rundt om i verden. I tillegg har Le Creuset profesjonelle gryter og panner i rustfritt stål med aluminiumskjerne, emaljerte stålprodukter, glass og vintilbehør samt serveringsprodukter av steintøy. Alt av den fantastiske kvalitet, lyse farger og rustikke, franske stil som har preget Le Creuset siden starten. 

Hvordan det startet

Historien om Le Creuset begynte allerede i 1924, da de to belgiske handelsmennene Armand Desaegher og Octave Aubecq ble kjent med hverandre på en utstilling i Brussel. Armand var spesialist i støpejern, mens Octave spesialitet var lakkering og emaljering. Sammen bestemte de seg for å starte et støperi, der de spesialiserte seg på å produsere emaljerte kjøkkenprodukter. Sagt og gjort, 1925 åpnet støperiet Le Creuset® i franske Fresnoy-le- Grande, en liten landsby i Nord-Frankrike. Grunnen til at de valgte denne plassen var at transporten av flere av de råvarer som brukes i produksjonen av de populære kjøkkenproduktene skjedde her. Selv i dag er en stor del av produksjonen i denne landsbyen i Picardie, selv om fabrikken flere ganger har blitt utvidet, restaurert og modernisert siden oppstarten for snart 100 år siden.

Frem til andre verdenskrig utviklet man produksjonen og flere nye kjøkkenredskap, men også komfyrer og kokeplater ble lansert. Budskapet i den første reklamekampanjen var at Le Creuset kjøkkenredskap i emaljert støpejern var av høyeste kvalitet, og det er vanskelig å argumentere mot dette når grytene i dag arves mellom generasjoner av matlagingsentusiaster. Under krigen var det vanskelige tider for Le Creuset, ikke minst på grunn av deres geografiske posisjon nær frontlinjen. Fabrikken klarte å komme seg og begynte å eksportere sine gryter og andre redskaper i både Europa og USA snart etter krigen. Allerede da ble selskapet kjent for sine fantastiske farger, som kom til å bli Le Creuset kjennetegn.

I løpet av 50-tallet og 60-tallet ekspanderte selskapet, og kjøpte blant annet sin største konkurrent les Hauts Fourneaux de Cousances. De fortsatte samtidig å introdusere nye populære farger og flere land fikk tilgang til de populære støpejerngrytene. 1958 designet den fransk-amerikanske designeren Raymond Loewy det som i dag har blitt en designklassiker; Le Creuset Coquelle. Grytens karakteristisk rette form er et uttrykk for drømmer for fremtiden og modernitet, samtidig som den gjenspeiler datidens ivrige industrialisme.

Mellom 1965 og 1975 skjedde mange spennende ting på fabrikken, og de gikk over til en semi-automatisert produksjon for å møte den økte etterspørselen. Modernisering av produksjonsprosessen ble fulgt opp av designeren Enzo Maris forbedringer av design, oppkjøp av et selskap som spesialiserte seg i ovner for støperier og dannelsen av et amerikansk datterselskap.

Fra 1975 til i dag har selskapet ekspandert og fremfor alt blitt internasjonalisert med flere datterselskaper over hele verden. Le Creuset ble i løpet av 80-tallet og 90-tallet forknippet mer og mer med "den franske stilen", og ble et av de mest kjente franske merkene. 1988 ble Le Creuset kjøpt av nåværende eier Paul Van Zuydam, og siden den gang har selskapet utvidet produksjonen til å også inkludere produkter for vin og servering og kjøkkenprodukter i andre materialer som rustfritt stål, silikon og emaljert stål. I dag finnes det også fabrikker i Kina og USA, selv om produksjonen i Fresnoy-le-Grande fortsetter.

Produksjonsprosessen

En Le Creuset gryte begynner sitt liv som smeltet jern i en stor smelteovn. I denne delen av fabrikken er det varmt, og ilden i smelteovnen er faktisk det som en gang for nesten 100 år siden inspirerte grunnleggerne til den klassiske og elskede brannoransje fargen Volcanic. Den smeltede jernmassen helles i sandformer for støping, og hver av disse formene er unik for det spesifikke produktet.

Grytene børstes og inspiseres en første gang for å oppdage og sortere ut eventuelle skadde eller defekte eksemplarer. Grytene som ikke holder ved den første inspeksjonen blir kastet tilbake i smelteovnen for å bli gitt en ny sjanse i neste sandform. Grytene som klarer seg blir sendt til å jevnes ut, enten for hånd eller ved hjelp av maskiner.

Hver gryte eller annet produkt overvåkes nøye gjennom hele produksjonsprosessen, og oppdages noe galt fjernes det umiddelbart og lages på nytt. Den høye kvaliteten som er viktig for varemerket er noe de verdsetter. Hver gryte tar omtrent ti timer å produsere, og femten personer er involvert i produksjonsprosessen fra start til slutt.

Til slutt blir grytene emaljert, og oppskriften for hver Le Creuset farge er en godt bevart hemmelighet som kan ikke spres videre. Emaljen sprøytes på og til slutt sprøytes en mørkere versjon av fargen på bunnen av gryten som gir den dens karakteristiske utseende. Du trenger ikke å være bekymret for at kanten som ikke er emaljert skal ruste, støpejernet blir behandlet før emaljeringen begynner.

Nylig ble utformingen av den klassiske gryten endret til en mer brukervennlig en. De små håndtakene har blitt større, og fenol knotten som ikke tåler høye ovnstemperaturer har blitt erstattet med en knott av rustfritt stål.

Solid og tidløs design er stikkord for selskapet som gir livstidsgaranti på alle sine støpejernsprodukter, og en fem års garanti på steintøy. En støpejerngryte er en investering for livet som bare blir bedre med årene. Alle gryter, panner serveringsfat og kanner produseres i en rekke spennende farger og modeller, der noen følger Le Creuset franske klassiske ånd og andre fanger dagens designtrender. Den store fargevariasjon gjør det mulig å skape et komplett sett av en favoritt, samt å skape en morsom og spennende blanding av skåler, fat og gryter i forskjellige fine farger. Det er mange grunner til at vi elsker Le Creuset!