Kähler

Kampanje
Ursula skål Grå H 10 cm
-10%

Kähler

Ursula skål Grå H 10 cm

182 kr
163 kr
Kampanje
Bellino oppbevaring Mørkegrønn H 16 cm
-12%

Kähler

Bellino oppbevaring Mørkegrønn H 16 cm

299 kr
263 kr

Kähler

Allerede i 1839 begynte historien til Kähler familien da Herman J. Kähler, en holstensk pottemaker åpnet et lite keramikkverksted Kindhestegade i Næstved. Herman J. Kähler innvandret fra Nord-Tyskland i 1839 og slo seg ned i Danmark. Han var utdannet pottemaker.
Dog var det først da sønnen Herman A. Kähler tok over verkstedet i 1875 at eventyret begynte for fullt. Han startet fremstillingen av internasjonal kunstkeramikk som la grunnlaget for en av keramikkhistoriens største danske suksesser. Herman August  hadde sitt helt egent formspråk som keramiker, hans store interesse for glasurer og glansfarger ble hans kjennetegn og er bakgrunnen for den store suksessen de i dag har. Herman August reiste rundt i hele verden og skapte internasjonal interesse for sine kunstverk.

Med 4. Generasjoner av Kähler familien sluttet epoken som familiedrevet bedrift i 1974. I mer enn 130 år var Kähler en bedrift som samlet tidenes beste kunstnere.

Arkitekten Frantz Longhi tok i 2008 over Kähler og introduserte verden for Kähler mat- og serveringsprodukter. Kähler gjenoppstod som en moderne nordisk keramikkbedrift.
I 2010 åpnet flaggskipsbutikken i Aarhus ”Kähler and friends” der de med stolthet viser fram sine produkter. De har siden åpnet fire restauranter, inkludert en restaurant inne på Tivoliet i København. I 2015 åpnet de sin første flaggskipsbutikk utenfor Danmark på Majorstua i Oslo!

I dag blir Kähler produktene representert på utstillinger og museer over hele verden.

En av de faktorene som gjør Kähler så unikt er at de støtt og stadig kommer med innovative og nytenkende serier som alle skiller seg fra den forrige serien. De mest kjente seriene Omaggio og Hammershøi har begge satt en høy standard på keramikkmarkedet. Omaggio-serien har vært utrolig populær på sosiale medier og blant alle som har et øye for interiør. De såkalte ”Instagram-vasene” er vanskelige å unngå i disse dager.