Gaggia

Gaggia

Gaggia er Italias og kanskje verdens mest kjente produsent av kaffemaskiner for profesjonelt og privat bruk. Gaggia har produsert kaffemaskiner i nesten 60 år, og i dag er deres navn synonymt med tradisjon og pålitelighet. Gaggias historie begynte på 30-tallet i Milano når den italienske bartenderen Achille Gaggia var på jakt etter en perfekt espresso som førte til cremalaget - selve essensen av en ekte espresso. I dag har Gaggia et bredt utvalg av både manuelle og automatiske kaffemaskiner. I tillegg til kaffemaskiner produserer Gaggia andre kjøkkenmaskiner, for eksempel iskremmaskiner av høy kvalitet.

Historie
Giovanni Achille Gaggia ble født i 1895 i Milano, Italia. 5. september 1938 fikk bartenderen Achille Gaggia patent nr 365726 for en dampfri kaffemaskin, som minner om den moderne espresso kulturen. I motsetning til sine forgjengere bruker Gaggia en revolusjonerende mekanisme som tvinger vannet gjennom kaffed ved høyt trykk - det tar kun 15 sekunder å lage en enkel espresso. Man tror at ideen til mekanismen kom til etter at Gaggia observerte motoren på en amerikansk jeep som brukte et hydraulisk system. 

Gaggia ble grunnlagt i 1948 i Milano i Italia og i løpet av noen få år eksporterte Gaggia kommersielle kaffemaskiner til Storbritannia, Amerika og Afrika.