Gaggia

Reservedel til 161501

Gaggia

Reservedel til 161501

279 kr

Gaggia

Gaggia er Italias og kanskje verdens mest kjente produsent av kaffemaskiner for profesjonelt og privat bruk. Gaggia har produsert kaffemaskiner i nesten 60 år, og i dag er deres navn synonymt med tradisjon og pålitelighet. Gaggias historie begynte på 30-tallet i Milano når den italienske bartenderen Achille Gaggia var på jakt etter en perfekt espresso som førte til cremalaget - selve essensen av en ekte espresso. I dag har Gaggia et bredt utvalg av både manuelle og automatiske kaffemaskiner. I tillegg til kaffemaskiner produserer Gaggia andre kjøkkenmaskiner, for eksempel iskremmaskiner av høy kvalitet.

Historie
Giovanni Achille Gaggia ble født i 1895 i Milano, Italia. 5. september 1938 fikk bartenderen Achille Gaggia patent nr 365726 for en dampfri kaffemaskin, som minner om den moderne espresso kulturen. I motsetning til sine forgjengere bruker Gaggia en revolusjonerende mekanisme som tvinger vannet gjennom kaffed ved høyt trykk - det tar kun 15 sekunder å lage en enkel espresso. Man tror at ideen til mekanismen kom til etter at Gaggia observerte motoren på en amerikansk jeep som brukte et hydraulisk system. 

Gaggia ble grunnlagt i 1948 i Milano i Italia og i løpet av noen få år eksporterte Gaggia kommersielle kaffemaskiner til Storbritannia, Amerika og Afrika.