Salatbestikk

Viser 40 av 145 artikler

Salatbestikk

Et salatbestikk inneholder ofte en skje og en slags gaffel med korte tagger, de har lange skaft for enklere servering og bred nederdel slik at man kan få med seg nok salat og slipper å "grave" for mye i salatbollen. Salatbestikk i tre er den gode gamle klassikeren, men den skal man være forsiktig med å vaske i maskinen. Salatbestikk i plast er derimot mer holdbart og passer godt å ha på båten eller med på piknik.

Vi har også moderne og nytenkende modeller i metall som for eksempel blankt rustfritt stål, messing eller gullbelagt. Salatbestikk er praktisk når man skal forsyne seg med salat, de lange håndtakene er brukervennlige og de spesiallagde endene hjelper deg å samle å enkelt få tak i salaten og legge det på tallerkenen. Salatbestikket kan brukes til mer enn bare salat, den store skjeen kan være praktisk til servering av større mengder grøt eller gryte, med det lange skaftet kommer man langt ned i gryten. 
En nyere variant som har kommet er salattangen, en praktisk, stor tang med bredt grep som er enkel å bruke med en hånd, en salattang er smidig å ha når man for eksempel skal servere buffet, da gjestene ofte har en tallerken i den ene hånden og bare har en hånd å forsyne seg med.