Kokkekniver

Viser 40 av 128 artikler

Kokkekniver

For deg som ofte håndterer grønnsaker og vil kunne hakke råvarer med små og raske bevegelser passer den japanske modellen bra! Håndterer du derimot ofte kjøtt eller tyngre råvarer passe de litt mer tøyelige europeiske modellene bedre. Vil du ha en sylskarp kniv som holder seg lenge er de keramiske knivene utmerket, men den på at de er mer følsomme og ikke burde brukes til å skjære for eksempel bein. Håndtaler varierer ofte i materiale og farge, hvilket går det lett for deg å finne en kniv som matcher de kjøkkenredskapene du allerede har. 

Blant våre kokkekniver finner du blant annet trancherkniv. Trancherkniv passer utmerket når du vil skjære kjøtt på en profesjonell måte. Trancherknivenes navn kommer fra en teknikk som heter å tranchere kjøtt, det innebærer at kjøttet deles i millimeter tynne skiver, dette gjøres for at kjøttets fiber skal bli definert og man skal kunne kjenne det trancherte kjøttets fiber på tungen. Den japanske sashimikniven har mye tilfelles med trancherkniven da den er også er godt egnet til presisjonsarbeid, denne er dog utviklet med bearbeiding av fisk i tankene, knivene kalles ofte "sushikniv"og er populær blant sushikokker. De japanske knivene er sylskarpe, har god ergonomisk utforming og bladet har en avlang form. 

Hos finner du også eksklusive damaskuskniver. En damaskus kniv er laget av damaskusstål, hvilket gir en følelse av eksklusivitet. Teknikken for å produsere stålet kalles damaskering hvilket innebærer at jernet og stålets egenskaper kombineres slik at kniven skal få optimal skarthet og holdbarhet. 

For deg som er interessert i jakt og fiske har vi også flere ulike skjærekniver å velge mellom. En skjærekniv skal ha et ergonomisk håndtak og skal være liten og lett å jobbe med :) En slakterkniv eller kjøttøks passer utmerket når kjøtt fra rådyr, elg, hare eller annet villt skal deles og håndteres. 
Vi har med andre ord et bredt utvalg av kokkekniver slik at du kan finne den som egner seg best til dine behov.