Kjøkkenkniver

Viser 40 av 754 artikler

Kjøkkenkniver

En av de absolutt viktigste attributtene i kjøkkenet er kniven- kanskje til og med den aller viktigste. Det gjelder å velge kjøkkenkniver med omsorg, men det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av modeller og material som tilbys. Vi guider deg med hjelp av dypgående informasjon, så du finner den kniver som passer deg.

Begynn letingen med å faststille hva du skal bruke kniven din til. Leter du etter en kniv med ett spesifikt bruksområde, som for eksempel en brødkniv? Eller leter du etter en allsidig kjøkkenkniv med et bredt bruksområde, som for eksempel en kokkekniv? Når du er kommet så langt er det på tide å tenke på material, både når det gjelder blad og håndtak. En keramisk kniv passer for eksempel utmerket når du skjærer brød, salat eller benfritt kjøtt, men en stålkniv kan sage gjennom ben og klarer de harde råvarene.

Håndtaket og knivbladets lengde bør være tilpasset etter størrelsen på dine hender; en nettere hånd trives oftere bedre med en nettere kniv og vice versa. Du bør også tenke over om du vil ha en japansk eller en europeisk kniv. De japanske knivene har en slipevinkel som er omtrent 5-10 * brattere enn de europeiske, noe som gjør at de er noe skarpere. Dette kommer av at de japanske knivene lages av hardere stål, noe som også bidrar til at de er noe skjørere enn de europeiske.

Uansett om du velger en klassisk i stål eller en keramisk, er det viktig at du trives med kniven din. Du skal føle at den arbeider med deg og underletter kjøkkenarbeidet så mye den bare kan. Det er ikke alltid lett å finne rett, men når du vel har funnet en kniv du trives med kommer du til å merke hvor stor betydelse det har!