Inspiration

Vegetariske kjøttboller

07 oktober 2016

Prøv en ny vri på de svenske kjøttbollene! Vegetarisk qournfarse gir fantastisk smak!

Prøv å lag svenske kjøttboller med vegetariske ingredienser! Bollene er smakfulle og kremet innvendig. Perfekt for deg som liker husmanskost, men vil spise mer vegetarisk.


Dette trenger du:

Vegetariske kjøttboller

  • 300g Qournfarse
  • 1,5 dl strølavring
  • 2 dl fløte
  • 2 egg
  • 1 stor gul løk
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 1-2 ss soppfond
  • 1 ss japansk soya
  • Allehånd
  • Salt & pepper
  • Smør til steking

Kantarellsaus

  • 200g kantareller
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • 1 ss soppfond
  • 2 dl crémè fraîche
  • ca 100g smør
  • 1-2 ss japansk soya
  • salt & pepper

Syltet agurk

  • Agurk
  • Eddik
  • Persille
  • Sukker

Potetmos

  • 1 kg potet
  • 2 dl melk
  • Salt
  • Hvitpepper
  • Smør

Slik gjør du:

Vegetariske kjøttboller

  1. Hakk løken og stek sammen med quornfarsen på svak varme i en stekepanne
  2. Tilsett fløte, soya og fond og la redusere i pannen.
  3. La blandingen avkjøles og bland deretter inn egg, parmesan og strøkavring.
  4. Rull kjøttbollene i valgfri størrelse og stek i generøst mengde smør.

Kantarellsaus

  1. Finhakk sjalottløk og rens soppen. Stek løk og sopp i smør til vannet reduseres og soppen får litt farge.
  2. Tilsett fløte, crémè fraîche, soya, fond og krydder.
  3. La sausen putre på svak varme i 5-10 minutter

Syltet agurk

  1. Skjær agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin.
  2. Kok opp 2 deler vann, 1 del eddik og  1 del sukker
  3. La laken avkjøles og hell deretter over agurkskivene
  4. Hakk persille og bland i laken.
  5. La stå i kjøleskapet i minst en time før servering.

Potetmos

  1. Kok opp 1 kg potet
  2. Tilsett ca. 50-75g smør og mos poteten med en potetstapper
  3. Tilsett melk og bland. Bruk håndmikser hvis du vil ha en finere mos
  4. Krydre med salt og hvitpepper.