Inspiration

Sjokoladepavlova med mascarpone og bærtopping

19 september 2016

Pavlova er en klassisker og er manges favoritt! I denne versjonen får marengsbunnen dessuten deilig sjokoladesmak!


Du trenger:

  • 6 eggehviter
  • 3,25 dl sukker
  • 3 ss kakao
  • 1 ts balsamicoeddik 
  • 50 g 70% sjokolade

Fyllning:

  • 5 dl kremfløte 
  • 250 gr mascarpone
  • 2 ss sukker
  • 2 ss espresso (kald)

Dekorasjon:

  • hakket sjokolade
  • jordbær og andre bær

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Tegn en 23cm stor sirkel på bakepapir. Visp eggehvitene til et fast skum, tilsett sukker, litt om gangen. Fortsett å vispe til marengsen er fast og blank.
Sikt i kakao og vend inn den hakkede sjokoladen. Tilsett deretter balsamicoeddik og vend til alt har blandet seg.
Fordel marengsen på sirkelen du har tegnet i den tykkelsen du ønsker (vår er 3cm). Senk temperaturen til 150 grader når du setter inn marengsen.
Stek i 1t 15 min. Når tiden har gått, skru av ovnen og la marengsen stå der til den er avkjølt helt.

Visp krem, tilsett mascarpone og sukker. Smak til med espresso til slutt. Deretter kan du montere kaken og servere.