Du trenger:
6 eggehviter
3,25 dl sukker
3 ss kakao
1 ts balsamicoeddik
50 g 70% sjokolade
Fyllning:
5 dl kremfløte
250 gr mascarpone
2 ss sukker
2 ss espresso (kald)
Dekorasjon:
hakket sjokolade
jordbær og andre bær
Velkommen til en verden full av god mat. Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du eksklusive tilbud, inspirasjon og kjøkkenkunnskap.
*Ved å registrere deg aksepterer du å motta mail og SMS fra KitchenTime med eksklusive kampanjer & kjøkkenkunnskap. Du kan avregistrere deg når som helst.
Er du sikker på at du ønsker å tømme handlekurven?
Din nåværende handlekurv vil bli slettet hvis du velger å fortsette med disse varene
LAGERTØMMING: opptil 80% på alt*! Akkurat nå har vi høyt trykk og lengre leveringstider. Shop SALG»
Pavlova er en klassisker og er manges favoritt! I denne versjonen får marengsbunnen dessuten deilig sjokoladesmak!
Du trenger:
6 eggehviter
3,25 dl sukker
3 ss kakao
1 ts balsamicoeddik
50 g 70% sjokolade
Fyllning:
5 dl kremfløte
250 gr mascarpone
2 ss sukker
2 ss espresso (kald)
Dekorasjon:
hakket sjokolade
jordbær og andre bær
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Tegn en 23cm stor sirkel på bakepapir. Visp eggehvitene til et fast skum, tilsett sukker, litt om gangen. Fortsett å vispe til marengsen er fast og blank.
Sikt i kakao og vend inn den hakkede sjokoladen. Tilsett deretter balsamicoeddik og vend til alt har blandet seg.
Fordel marengsen på sirkelen du har tegnet i den tykkelsen du ønsker (vår er 3cm). Senk temperaturen til 150 grader når du setter inn marengsen.
Stek i 1t 15 min. Når tiden har gått, skru av ovnen og la marengsen stå der til den er avkjølt helt.
Visp krem, tilsett mascarpone og sukker. Smak til med espresso til slutt. Deretter kan du montere kaken og servere.