Inspiration

Oppskrift | Rullekake med sjokoladekrem og bringebær

31 august 2016

Rullekake er både godt og enkelt å bake! Rullekaken passer bra til bursdag, konfirmasjon eller når du bare vil servere noe godt.


Du trenger:

Kakebunn:

  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ dl fløte/melk
  • 1 dl kokos

Fyll:

  • 75 g smør (romtemperert)
  • 1 ½ melis
  • 1 ss saft fra en appelsin
  • 2 ss kakao
  • 200 g bringebær

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 250 grader
  2. Visp egg og sukker.  Bland hvetemel og bakepulver før du sikter det ned i egg- og sukkerblanding.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og hell røren på et bakepapir. Stek kaken til den blir gyllenbrun, det går fort så det gjelder å følge med. Når kaken er ute av ovnen, hell over kokos og sukker så det dekker hele. 
  4. Legg bakepapir på kaken og snu den. Pensle kaldt vann på bakepapiret for å få det til å løsne enklere.
  5. Bland alt til fyllet unntatt bringebærene, når du har en jevnt, fin krem kan du tilsette bærene. Det går også bra å legge bærene på kaken etter at du har fordelt kremen.
  6. Rull kaken med en gang så den ikke fester seg på det andre bakepapiret.