1 servering
INGREDIENSER
4,5 cl gin
2,2 cl ferskpresset sitronsaft
1,5 cl rabarbrsirup
Nedkjølt champagne eller cava
SLIK GJØR DU
Rabarbrasirup: Bland 350 g hakket rabarbra, 1 vaniljestang, 2,5 dl vann og 2,5 dl rørsukker i en kjele.
Kok opp til medium varme under omrøring, senk varmen og sett på lokket. La småkoke i ca. 5 minutter og ta deretter kjelen bort fra platen. Tilsett ¼ ts appelsinblomstvann og rør om, og la deretter blandingen nedkjøles til romtemperatur. La stå i kjøleskapet over natten. Deretter skal den siles med en nøttemelkpose.
Behold rabarbraen til senere bruk som kompott. Oppbevar kompott og sirup i kjøleskapet.
Bland alt bortsett fra champagnen i en cocktailshaker som er fylt med is, og rist den kraftig i noen sekunder. Hell blandingen i et champagneglass, topp den med kald champagne eller cava og dekorer den med tynne skiver av rabarbra.