Bunn:
125 g usaltet smør
1 ss vann
1 ½ sammalt hvete
1 ½ speltmel
Fyll:
200 g røkt skinke
1 purreløk
1,5 dl ferske urter f.eks. timian, kjørvel, basilikum
2 hvitløksfedd
3 egg
2 dl melk
1 dl lagret emmentaler eller annen smaksrik ost
pepper & salt
Velkommen til en verden full av god mat. Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du eksklusive tilbud, inspirasjon og kjøkkenkunnskap.
*Ved å registrere deg aksepterer du å motta mail og SMS fra KitchenTime med eksklusive kampanjer & kjøkkenkunnskap. Du kan avregistrere deg når som helst.
Er du sikker på at du ønsker å tømme handlekurven?
Din nåværende handlekurv vil bli slettet hvis du velger å fortsette med disse varene
LAGERTØMMING: opptil 80% på alt*! Akkurat nå har vi høyt trykk og lengre leveringstider. Shop SALG»
God matpai med urter, ost, skinke og purreløk. Perfekt som lunsj- eller middagspai.
Bunn:
125 g usaltet smør
1 ss vann
1 ½ sammalt hvete
1 ½ speltmel
Fyll:
200 g røkt skinke
1 purreløk
1,5 dl ferske urter f.eks. timian, kjørvel, basilikum
2 hvitløksfedd
3 egg
2 dl melk
1 dl lagret emmentaler eller annen smaksrik ost
pepper & salt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Bland smør i terninger, sammalt hvete, speltmel og vann i en kjøkkemaskin for å få et raskt resultat.
Trykk deigen ut i paiformen og sett den i kjøleskapet i 30 min. Forstek deretter i 5 minutter. Skjær skinke, purreløk, hvitløk og hakk krydderet grovt.
Legg fyllet i paiformen. Visp egg, melk, revet ost og smak til med salt & pepper. Hell eggblandingen over fyllet og topp med mer revet ost. Stek i ovnen til paien har en gyllenbrun farge i ca. 30 min. Server med en god salat.