Oppskrift | Sitronpai med marengs

07 februar 2017

Her byr Jennifer Lindberg på en herlig oppskrift av sitronpai med marengs! Jennifer driver bakebloggen og firmaet LittleDesserts.se der du kan ta del av mange gode oppskrifter, tips og triks. Hun jobber blant annet som matstylist og matkreatør, kort og godt det meste som har med baking og matlaging å gjøre.

- Denne sitronpaien er en frisk og god pai som er lett å servere på det store dessertbordet! Jeg elsker kombinasjonen av det syrlige fra sitronen og det søte og kremete fra den italienske marengsen blandet med den sprøe paibunnen. Nam! 


Paibunn

200 g hvetemel
1/2 dl sukker
2 stk eggehviter
170 g smør

Sett ovnen på 200° C. Bland sammen alle ingredienser til paideigen og jobb sammen en smidig deig. Kjevle eller trykk ut deigen i en stor form. Stek paibunnen i cirka 10-15 minutter.
 

Lemon Curd

Revet sitronskall fra 1 sitron
2 sitroner
2 eggeplommer
1 egg
1,5 dl sukker
100 g smør


Slik gjør du:

Vask sitronene godt. Riv skallet fra en sitron og press ut juicen i en skål.
Visp eggeplommer, egg og sukker i en skål.
Sett skålen i vannbad og tilsett sitronskall og sitronjuicen.
Rør om til kremen blir tjukk, noe som tar cirka 15-20 minutter.
Skjær opp smøret i biter. Tilsett dem under omrøring til det har smeltet.
Hell lemon curden over paibunnen og sett paien i kjøleskapet.

Tips: Bytt ut en halv sitron mot lime, da blir det en kjempegod smak! Det går også bra å rive sitronskallet fra begge sitronene om man like det, men i blant kan for mye sitronskall bli litt bittert. 

Sitronpai med marengs

På bildet ser du porselen fra Filippa K-serien og en stilfull, sølvfarget paiform fra Patisse


Italiensk marengs

Eggehvite fra 4 egg
½ dl vann
2 ¼ dl sukker


Slik gjør du:

Kok opp vann og sukker til 120°C. Visp eggehviten til hardt skum med håndmikser på høy hastighet.
Hell over en tynn stråle av sukkerlaken i eggehviten mens du visper kraftig.
Fortsett å vispe til marengsen er kald.
Bruk en sprøytepose og fordel marengsen jevnt over paien og brenn av med en gassbrenner.

Sitronpai med marengs

Den vakre asjetten på bildet kommer fra Filippa K-serien som er et designsamarbeid mellom Rörstrand og Filippa K.
 

Jennifer Lindberg, LittleDesserts.se