Oppskrift | Risotto med sopp

01 juli 2017

En klassisk og kremet risotto med ekstra god smak av kantareller, skogsopp og parmesanost! Risotto med sopp er enkelt å lage, og du kan gjøre uendelig mange varianter av din risotto.


Du trenger: 
(4 porsjoner)

  • 150 g skogssopp
  • 150 g kantareller
  • 2 gule løker
  • 2 hvitløksfedd
  • 9 dl vann
  • 2 hønsebuljong med 8-9 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 1 dl hvitt matvin
  • 2 ss smør
  • 2 dl revet parmesanost
  • Salt & pepper
  • Ferske urter, f.eks. timian

Slik gjør du:

  1. Kok opp buljongen i vannet. Hakk både løk og hvitløk.
  2. Rens og stek soppen i litt smør i en panne.
  3. Hell i olivenoljen i en større stekepanne og fres både hvitløk og løk. Hell deretter i risen og fres til det får en blank overflate. Tilsett matvinen og la det koke inn nesten helt. La risen koke sakte og hell på buljongen gradvis under omrøring.
  4. Utgå fra koketiden på risforpakningen. Når risen har kokt ferdig tilsetter du soppen, smør og revet parmesanost. Smak til med salt og pepper.
  5. Dryss over fersk timian og server.