Du trenger:
(4 porsjoner)
150 g skogssopp
150 g kantareller
2 gule løker
2 hvitløksfedd
9 dl vann
2 hønsebuljong med 8-9 dl vann
2 ss olivenolje
3 dl arborioris (risottoris)
1 dl hvitt matvin
2 ss smør
2 dl revet parmesanost
Salt & pepper
Ferske urter, f.eks. timian
Slik gjør du:
Kok opp buljongen i vannet. Hakk både løk og hvitløk.
Rens og stek soppen i litt smør i en panne.
Hell i olivenoljen i en større stekepanne og fres både hvitløk og løk. Hell deretter i risen og fres til det får en blank overflate. Tilsett matvinen og la det koke inn nesten helt. La risen koke sakte og hell på buljongen gradvis under omrøring.
Utgå fra koketiden på risforpakningen. Når risen har kokt ferdig tilsetter du soppen, smør og revet parmesanost. Smak til med salt og pepper.
Dryss over fersk timian og server.