Ingredienser
2 stk. auberginer
3 stk. gule løk
6 stk. tomater
2 stk. hvitløksfedd
2 ss. olivenolje
1 stk. laurbær
4 kvister rosmarin
En liten håndfull fersk basilikum
2 stk. røde paprika
3 stk. squash
50 g fersk geitost (smuldret)
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt auberginene på langs, strø over salt, la stå og trekke i en time og skyll deretter godt. Kutt løken i ringer. Skjær tomatene i to og ta ut frøene, kutt deretter tomatkjøttet i biter. Skrell hvitløksfeddene og mos dem. Varm opp 2 ss. olivenolje i en kjele og stek løk og hvitløk i 7 minutter til de er myke. Tilsett tomater, laurbær, rosmarinkvister, basilikum, pepper og salt, og la koke i 15 minutter. Løft kjelen av varmen og la den avkjøles litt. Kutt paprika på langs i fire deler og ta ut frøene. Kutt hver squash i fine skiver, unngå å bruke de ytterste skivene. Pensle aubergine, paprika og squash med olivenolje og grill dem i pannen til de er klare og har fått striper. Bland aubergine, paprika og deretter tomatrøre, mer paprika, aubergine og squash. Avslutt med tomatrøre, litt geitost, en rosmarinkvist og basilikumblad. Like god å servere varm som kald!