Inspiration

Oppskrift | Pavlova med bær

23 november 2016

Denne luftige, kakeliknende drømmen med marengs, krem og bær er oppkalt etter ballettdanseren Anna Pavlova. Vår variant lages med vaniljekrem, som gir smaksløkene ekstra nytelse


6 egg
3 ½ dl sukker
1 klype salt
1 ss maizena
1 ts lys eddik
3 dl vaniljekrem
5 dl kremfløte
Bær: bjørnebær, bringebær eller andre bær etter smak

Slik gjør du:

Sett ovnen på 170 grader. 

  1. Separer eggehviten fra gulen (vær forsiktig så ingen eggegule havner i eggehviten) og visp eggehviten stiv med kjøkkenmaskin. Tilsett deretter sukkeret litt om gangen, maizena og eddik samtidig som du pisker. Visp til du får en fest røre.
  2. Bred margensrøren i sirkler på to bakeplater med bakepapir.
  3. Sett platene i ovnen og stek i en time på 120 grader, etter 30 minutter bytter du plass på bakeplatene. Lukk ovnen og la marengsen så i ovnen i en time og avkjøles. 
  4. Legg første bunnen på et kakefat og bred ut et lag vaniljekrem og spre bær utover. Legg deretter på den andre marengsbunnen på og ha på pisket krem. Pynt deretter med ønsker garnityr, ferske bær for eksempel.