Inspiration

Oppskrift på fyldige Sjokoladetrøfler - en av Marja Folckes favoritter i julen

21 november 2016

Chokladtryfflar

I juletiden er det ekstra morsomt å bake! Og for alle som elsker både sjokolade og å bake, er sjokoladetrøfler et utmerket valg til julebaksten. Marja Folcke driver bloggen bakasockerfritt.se, der du kan finne hundrevis av oppskrifter på bakverk uten tilsatt sukker og gluten. Til daglig jobber Marja som bloggentreprenør og oppskriftskaper, og har blant annet gitt ut oppskriftsboken Baka Sockerfritt med Marja.​

Hvis det er én tid på året jeg er glad i, så er det julen. Ærlig talt kan jeg begynne å lengte til jul allerede om sommeren! Et av mine favorittbakverk (eller godteri, som man kanskje heller bør kalle det) er sjokoladetrøfler. Jeg lager mine sjokoladetrøfler av sjokolade uten tilsatt sukker (kan kjøpes på mange supermarkeder, apoteker eller på nettet), men man kan også bruke «vanlig» 72% mørk sjokolade.

Trøflene er virkelig fyldige og har en intens, deilig sjokoladesmak. Dessuten smelter de nesten i munnen! Jeg smaksetter sjokoladetrøflene mine med litt romaroma, som blir prikken over i-en. Romaromaen kan utelukkes eller erstattes med en annen smak. Jeg har for eksempel laget sjokoladetrøfler med pepperkakekrydder, lakris og safran (imidlertid ikke samtidig).

Chokladtryfflar

Skiferbrikken fra House Doctor kan brukes som et flott serveringsfat. 

Sjokoladetrøfler – ca 12 stk.

  • 100 gram mørk sjokolade uten tilsatt sukker
  • 20 gram smør
  • 1 dl kremfløte
  • Ca. ½ ts romaroma
  • 1 krm vaniljepulver
  • Evt. ekstra søtning (valgfritype)
  • Kakao til å rulle i


Kok opp kremfløten i en kasserolle. Fjern kasserollen fra platen. Rør inn smør, vaniljepulver, romaroma og biter av sjokolade, og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Still sjokoladen i kjøleskapet i ca. en time til den har stivnet (kan også settes i fryseren for raskere resultat). Rull boller av sjokoladen og rull dem i i kakao. Oppbevares i kjøleskapet.

Chokladtryfflar


Marja Folcke - bakasockerfritt.se