Inspiration

Oppskrift | Nypotetsalat

21 juni 2017

Denne nypotetsalaten er perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Reddiker og kapers sammen med sennepsvinaigrette gir poteten ekstra mye smak!

Denne nypotetsalaten er perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Reddiker og kapers sammen med sennepsvinaigrette gir poteten ekstra mye smak!


Du trenger:

  • Ca. 1 kg nypoteter
  • 1 knippe reddiker
  • 1 pakke  grønn ertespirer
  • 1 pakke sukkererter
  • 3 ss kapers
  • 1 neve vårløk

Dressing

  • 1 ts dijonsennep
  • 1,5 ss balsamicoeddik
  • 1 dl olivenolje
  • Urtesalt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. Kok poteten og del de i to, la de kjøle seg ned før de blandes med resten av ingrediensene.
  2. Legg reddikene i iskaldt vann i ca. 10 sekunder og skjær de deretter i fire.
  3. Kok opp vann og ta gryten av platen. Legg i sukkerertene og la de trekke i noen minutter.
  4. Kutt opp vårløken.
  5. Bland ingrediensene til dressingen, vær nøye så sennepen løser seg opp ordentlig.
  6. Hell dressingen over potetene, bland og tilsett deretter i resten av ingrediensene.

Tips!
Bruk gjerne noen ferske krydder eller spirer som garnityr