Inspiration

Oppskrift | Minihamburgere

20 juni 2017

Minihamburgere er perfekt som snacks eller til barnebursdagen!

Minihamburgere er perfekt som snacks eller til barnebursdagen!


Du trenger.

Hamburgerbrød:

  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl fullkornshvetemel
  • 25 g gjær
  • 2 ½ dl melk
  • ½ st salt
  • 1 egg
  • sesamfrø hvite & svarte

Hamburgere:

  • 500g kjøttdeig (vi kvernet av høgrev, men ferdigkvernet kjøttdeig går også bra)
  • 1 egg
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Hamburgerbrød

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Hell i melken og varm til det blir fingervarmt.
  2. Hell smøret og melken i en bolle og smuldre ned gjæren. Rør til gjæret har løst seg opp og tilsett salt.
  3. Arbeid inn melet i melkeblandingen med en kjøkkenmaskin med deigkrok i ca 5 minutter, eller 10 minutter hvis du elter for hånd.
  4. Legg en kjøkkenhåndduk over og la deigen heve i ca. 40 minutter.
  5. Rull ut deigen og del opp i like store deler, for minihamburgere kan du lage 24 biter. Rull deigen til boller som du legger på bakepapir.
  6. La etterheve i ca 35 minutter.
  7. Sett ovnen på 225 grader.
  8. Rist svarte og hvite sesamfrø i en tørr panne i ca. 1 minutt til de får litt farge.
  9. Pensle brødene med et vispet egg og strø på sesafrøene.
  10. Stek brødene i midten av ovnen i ca. 8-10 minutter til de har fått farge.
  11. Legg til avkjøling før du deler de i to.

Hamburgere

  1. Mal høgrev med en kjøttkvern. Legg kjøttdeigen i en bolle og bland med egg og krydder etter smak.
  2. Form hamburgere og stek i en grillpanne eller på grillen. Tenk å at de trekker seg litt sammen så gjør de litt større og flatere enn du hadde tenkt.

Tilbehør
Salat
Avokado
Tomat
Agurk

Tips! 
For ekstra smak kan du bruke en aoli eller trøffelmajones som topping.