Inspiration

Oppskrift | Gingravet laks

14 desember 2016

En gingravet laks med hint av einebær er en garantert suksess på julefrokosten!
Tips: Nå er kvaliteten på lakeoppdretten så høy at anbefalingen om å fryse laksen før du graver den ikke gjelder lenger. Skal du grave vild laks kan det derimot være en god idé å legge den i fryseren et døgn før du graver den.


Dette trenger du:

En lakseside på ca. 800g
2 ss Gin
2 ss Einebær
1 ss Hvitpepper
½ dl Salt
1 dl Sukker

Slik gjør du:

  1. Rens laksen og sørg for at alle bein er borte. Del den i to like store deler.
  2. Pensle kjøttsiden av laksen med gin.
  3. Knus einebær og hvitpepper (bruk gjerne en liten mikser, ettersom einebærene er seige i konsistensen blir det vanskelig med en mortel). Bland med salt og sukker.
  4. Dekk alle kjøttsidene med krydderblandingen. Legg de mot hverandre i en plastpose og knyt den.
  5. Legg fisken i kjøleskapet i en dyp tallerken med en liten tallerken øverst, legg deretter en vekt øvers.
  6. Snu laksen etter en dag. Etter to dager er den ferdig.
  7. Ta laksen ut av posen, men spar på kraften. Skrap av eventuelle salt- og sukkerrester.
  8. Skjær opp laksen og pensle med kraften fra posen. Server med sitron.