Oppskrift | Bananpai med karamell

04 juli 2017

Herlig myk karamellpai med smak av banan. Denne dessertpaien er enkel å forberede og en storfavoritt for store som små!


Paibunn

  • 75 g usaltet smør
  • 150 g digestivekjeks
  • 2 ss kakao


Fyll

  • 1 ½ kremfløte
  • 1 krm vaniljepulver
  • 2 dl sukker
  • 75 g usaltet smør
  • 1 ts salt (gjerne havsalt)
  • 2-3 bananer (ikke for overmodne- det er selvfølgelig en smaksak)
  • 2 ½ dl kremfløte

Topping

  • Kakao
  • Sjokolade (melkesjokolade eller kokesjokolade, valgfritt)

Slik gjør du:

  1. Miks degistivekjeksen i en foodprocessor. Smelt smøret og tilsett i processoren sammen med kakao. Kjør deretter til at det formes til en paideig. Trykk ut deigen i en form som er cirka 14 cm i diameter. Oppbevares i kjøleskapet i 20 minutter.
     
  2. Varm fløte og vaniljepulver på svak varme, det får ikke koke opp. I en annen kasserolle varmer du sukkeret, og når det begynner å smelte rører du forsiktig til alt sukkeret har smeltet. Sukkeret skal ha en gyldenbrun farge. Tilsett smør. Når smøret har smeltet under omrøring tilsetter du fløteblandingen. Rør til du får en jevn og fin karamellkrem. Hell over i en boks eller skål og avkjøl til romtemperatur.
     
  3. Når karamellkremen har blitt avkjølt så tar du paibunnen ut av kjøleskapet og fyller den med karamellkremen. Skjær fine biter av bananene og dekorer ovenpå, deretter dekker du bananene med pisket fløte og hakker deretter sjokolade som du pudrer lett over sammen med litt kakao på toppen.