Inspiration

Mørk sjokoladepai med havsalt og kandiserte frø

20 juli 2016

For voksne ganer, en mørk sjokoladepai med havsalt og kandiserte frø!


Dette trenger du:
3 ½ dl hvetemel
¾ dl kakao
¼ ts salt
150 gr usaltet smør (romtemperert)
1 ½ dl melis
2 stk eggeplommer

Fyll
2 ½ dl kremfløte
250 gr 70% mørk sjokolade
2 ss espresso eller sterk kaffe

2 dl frø eller nøtter (f.eks. solsikkefrø, gresskarkjerner, sesamfrø)
1 dl sukker
havsalt

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 175 grader. Sikt hvetemel, kakao og salt i en bolle. Visp smør og melis til en kremet konsistens og tilsett eggeplommene til slutt. Bland deretter sammen resten og rør sammen til en fin deig. Fordel deigen i en form med avtakbar kant og stikk bunnen med en gaffel. Sett deretter deigen i fryseren i 10 min før paibunnen stekes i 20 min. Lå deretter avkjøles.

Smelt sjokolade over et vannbad. Når sjokoladen er helt smeltet tilsett espresso og kremfløte. Smak til for ønsket mengde kaffesmak, la avkjøles litt og tilsett fyllet i paiskallet. 

Bruk en tørr panne til å kandisere førene. Hell sukkeret i pannen og når sukkeret har smeltet til en gyllenbrun farge ta det bort fra pannen og tilsett de ønskede frøene. Rør om slik at alle frøene dekkes av det smeltede sukkeret. Hell deretter raskt over på et bakepapir. La det avkjøles og hakk til mindre biter. 

Topp paien med de kandiserte frøene og salt og sett deretter paien i kjøleskapet  i ca. 1 time til den har stivnet. Server gjerne med krem.