Paideig:
100 g usaltet smør
3,5 dl sammalt hvete
1 ts salt
1 egg
1 ss vann
sesamfrø
Fyll:
4 stk gul løk
2 ss smør
2 st sukker
1 dl vann
salt
6 fiken
200g fetaost
2 dl revet ost
balsamicoeddik
Velkommen til en verden full av god mat. Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du eksklusive tilbud, inspirasjon og kjøkkenkunnskap.
*Ved å registrere deg aksepterer du å motta mail og SMS fra KitchenTime med eksklusive kampanjer & kjøkkenkunnskap. Du kan avregistrere deg når som helst.
Er du sikker på at du ønsker å tømme handlekurven?
Din nåværende handlekurv vil bli slettet hvis du velger å fortsette med disse varene
LAGERTØMMING: opptil 80% på alt*! Akkurat nå har vi høyt trykk og lengre leveringstider. Shop SALG»
Denne middelhavsinspirerte paien med smak av fiken, karamellisert løk og fetaost er perfekt til middag.
Paideig:
100 g usaltet smør
3,5 dl sammalt hvete
1 ts salt
1 egg
1 ss vann
sesamfrø
Fyll:
4 stk gul løk
2 ss smør
2 st sukker
1 dl vann
salt
6 fiken
200g fetaost
2 dl revet ost
balsamicoeddik
Slik gjør du:
Miks smør, sammalt hvete, salt, egg og sesamfrø i en foodproseccor. Tilsett vannet til slutt og pakk deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i 10 min. Kjevle ut deigen på bakepapir til en 4mm tykk deig. Riv osten på paideigen og smuldre fetaosten over, tilsett salt og pepper.
Del løken og stek på høy varme med smør. Løken skal få farge, men ikke bli brent. Senk varmen og la løken få fin farge, tilsett salt og sukker. Tilsett vann og la det koke inn på middels varme. Når løken er myk og søt er den klar.
fordel den karamelliserte løken på osten. Del fiken i biter og legg øverst, drypp over noen dråper balsamicoeddik og brett deretter inn sidene slik at det blir en kant. Pensle kantene med pisket egg og strø over sesamfrø.
Serveres som den er eller med en god salat.