Inspiration

Bløtkake med krem og jordbær

23 august 2016

Denne kaken har alle smakene man forbinder med sommeren og er perfekt til alle sammenkomster, enten det er bryllup, dåp eller bursdag. Takket være lemon-curd fyllingen blir ikke kaken for søt og den får en god fresh sitronsmak.


Kakebunn

  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • en klype salt
  • 185 g smør
  • 1 ¾ dl sukker 
  • 1 krm vaniljesukker
  • 3 egg
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ts kardemomme

Lemon curd

  • 1 ½ dl sukker
  • 2 egg
  • 2 sitroner
  • 50 g smør
  • 1 st gelatinplate

Fyll

  • 2 dl kremfløte
  • melis
  • jordbær (her er det jo mer, jo bedre som gjelder!)

 

Sett ovnen på 175°C. Smør to mindre kakeformer med ca. 12cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir for at bunnen skal løsne lettere. Bland alt det tørre. Visp smør, sukker og vaniljesukker til en masse, tilsett ett egg om gangen og sikt ned melblandingen. Ved sammen med en slikkepott. Til slutt, tilsett melken slik at det blir en glatt røre. - Fordel røren i de to formene og stek de i midten av ovnen i 25-30 minutter. Bunnene skal ikke være flytende i midten, la de avkjøles før de tas ut av formen.

Lemon curd

Legg gelatinplaten i vann i ca. 5 minutter. Vask sitronene nøye og riv skallet fra en sitron og press saften ut av begge i en kasserolle. Tilsett egg og sukker, varm på lav varme og rør hele tiden til det tykner, dette tar ca. 5-10min. Når det har tyknet, ta bort fra varmen og tilsett smøret i omganger. Tilslutt tilsetter du gelatinplaten, prøv å få med så lite vann som mulig. Når massen er myk og glatt, sett den i kjøleskapet til avkjøling. 

Montering

Del en av bunnene i to på langs, på den ene bunnen legger du et lag lemon curd og hakkede jordbær, deretter legger du på en bunn og legger et lag med krem og hakkede jordbær. Til slutt legger du på den siste bunnen og dekker hele kaken med krem og dekorerer kaken med jordbær. Dryss deretter over melis.