Inspiration

Blåbærgalette med mynte og lime

23 august 2016

Denne friske herligheten vil garantert imponere gjestene!


Paibunn

6 ½ dl hvetemel
1 ss melis
½ ts salt
150 gr usaltet smør (kaldt)
2 ts limesaft
ca. 1dl kaldt vann

 

Fyll

500 g blåbær
4 ss sukker
2 stk lime (skall fra begge og saft fra 1stk)
½  ts vaniljepulver
1 ½ ss maisstivelse
½ dl mandelmel

1 egg
en skvett melk
1 ss sukker
mynte

Sikt mel, melis og salt i en bolle. Tilsett kaldt smør i terninger, bland sammen ingrediensene til en deig. Tilsett lime og vann, deigen skal så vidt henge sammen. Legg deigen i folie i kjøleskapet i ca. 1 time. Bland de rensede blåbærene med sukker, vaniljepulver, maisstivelse, limeskall og limesaft.

Kjevle ut deigen slik at den er 4mm tykk, strø over mandelmel. Fyll med blåbærblandingen i midten og brett opp deigen slik at det blir kanter. Bland sammen egg med en skvett melk og pensle på kantene, strø på sukker. Legg paien i fryseren i 10 min før den stekes i ovnen i på 175 grader i ca. 35 minutter. Galetten skal være gyllenbrun. Server med is og mynte.