Inspiration

KitchenAid - Eksklusiv kjøkkenassistent

08 september 2016

HISTORIEN BAK KITCHENAID

Bedriftens reise begynte i 1919 da deres ”Standmixer” ble lansert og siden det har bedriftens sortiment ekspandert og inneholder et bredt utvalg av redskaper og husholdningsapparater for kjøkkenet. KitchenAids produkter lages av kvalifiserte håndverkere som har fokus på detaljer, tidløs design og fleksibel teknologi.

Navnet KitchenAid sies å ha kommet fra at en ansatt tok med seg en prototype av den første kjøkkenmaskinen til sin kone, som kommenterte ”This is the best Kitchen aid I ever had.” KitchenAids mikser ble utrolig populært på 1920- og 1930-tallet i USA. På den tiden ble kjøkkenmaskiner blant annet solgt av selgere som gikk dør til dør eller på homeparties der man samlet seg hjemme hos en som demonstrerte og viste fram kjøkkenmaskinen og man kunne kjøpe produktene. Allerede de første årene solgte KitchenAid 20 000 eksemplarer av sin populære kjøkkenmaskin.


Se alle våre Artisan kjøkkenmaskiner her.

ARTISAN KJØKKENMASKIN

Et av KitchenAid mest elskede produkter er den klassiske kjøkkenmaskinen ”Artisan”. Kjøkkenmaskinen går også under navnet ”husholdningsassistent” og ”bakemaskin”. Denne maskinen har, som alle andre KitchenAid maskiner, den klassiske designen fra 30-tallet og er et produkt av høy kvalitet som er bygget for å holde i minst 30 år. Denne kjøkkenmaskin en overdel som kan heves for å forenkle både rengjøring og bruk, maskinens motor er mer stillegående enn mange andre kjøkkenmaskiner da den har tannhjul i stedet for kilrem. KitchenAids Artisan kjøkkenmaskin er utrolig solid, effektiv og holdbar hvilket er noen av grunnene til dens popularitet. Kjøkkenmaskinene fra KitchenAid finnes i utrolig mange farger og er fine å ha framme på kjøkkenbenken, selv når den ikke er i bruk! Dette er det tilbehøret du får med når du kjøper din Artisan kjøkkenmaskin 4,8L hos oss på KitchenTime:

 • Blandingsskål på 4,83L
 • Ballongvisp i rustfritt stål
 • Flatblander
 • Deigkrok
 • Praktisk sprutbeskyttelse

Dessuten får du 5 års garanti.

BRUKS- OG VEDLIKEHOLDSRÅD FOR ARTISAN KJØKKENMASKIN.

Artisan kjøkkenmaskin har en mengde ulike bruksområder. Takket være den smarte tilbehørskoblingen kan du enkelt komplettere med over 15 ulike tilbehør som øker dine bake- og matlagingsmuligheter. Kjøkkenmaskinen kanskje fremste bruksområde er bolle- og brødbaking, men den kan også brukes til å kjøttdeig, pølse, pizzadeig, paideig, marengs eller krem. Med tilbehørene kjøttkvern og pølsehorn kan du for eksempel lage egen kjøttdeig og pølser, og med en purépresser kan du enkelt lage ulike puréer av grønnsaker og frukt. Derfor passer disse tilsatsene for eksempel til å lage sunn, hjemmelaget barnemat. Et bra grunnkit som tilbehør til din kjøkkenmaskin finner du her.

KitchenAid kjøkkenmaskin har 10 hastighetsgrader. Kjøkkenmaskinen starter automatisk på en lavere hastighet enn du har stilt den inn på for å motvirke søl, men den kommer raskt opp i ønsket hastighet.

1. Omrøring
Denne hastigheten er egnet når du skal tilsette mel eller andre tørre ingredienser i en røre. Denne hastigheten skal ikke brukes til å blande eller kna deiger.

2. Langsom blanding
​Denne hastigheten egner seg  til mosing og raskere omrøring. Denne hastigheten brukes til å blande og kna deiger eller tykke rører.

4. Blanding/langsom visping
​For blanding av halvtykke rører f.eks. til å blande sukker og matfett,  marengs passer også ypperlig til denne hastigheten, dette er en god medium hastighet til kakemikser.

6. Middelsrask visping
​For middelrask visping og ved sluttbearbeiding av kakemikser og andre rører passer til denne hastigheten.

8. Rask visping
Rask visping kan brukes til å piske krem, eggehviter og kokte glasurer.

10. Hard visping
Denne hastigheten egner seg til pisking av små mengder krem, eggehviter eller for sluttvisping av potetmos. OBS: Denne hastigheten bør ikke brukes en lengre periode ved tung belastning som eksempel ved bruk av pastatilbehøret eller kvern.

Nesten uansett hva du skal endre eller justere på din kjøkkenmaskin, om det gjelder rengjøring eller bytte tilbehør gjør du følgende:

 1. Du setter maskinen på hastighetsnivå 0
 2. Du drar deretter ut kontakten

Når du skal sette på nye deigkroker eller annet tilbehør skal du alltid skru maskinen helt av og dra ut kontakten, holde sikkerhetslåsen på ”lås opp” og deretter heve motorhodet. Deretter fester du redskapet og vrir så langt til høyre du klarer. Når du skal ta av tilbehøret setter du hastighetsnivået på 0, drar ut kontakten og setter sikkerhetssperren på ”lås opp” og reiser opp motorhodet. Deretter trykker du tilbehøret oppover og vrir til venstre og det blir enkelt å fjerne.

FRAMTIDENS KJØKKENMASKIN - KITCHENAID COOKPROCESSOR

Med denne fantastiske maskinen kan du både koke, steke, dampe, lage deig, mikse, lage gryter, hakke, lage puréer, mose, og male. Du kan enkelt lage alt mulig ved å bruke de forskjellige tilbehørene, men du får alle funksjonene i en og samme maskin, samtidig som du sparer verdifull tid. KitchenAids CookProcessor er en alt-i-ett produkt som er revolusjonerende for din matlaging. Å tilberede kompliserte oppskrifter blir lett og smidig ettersom den gir deg tydelige instruksjoner for hvert steg for hver matrett.


KitchenAid CookProcessor finner du her. 

1. KitchenAids CookProcessor har 6 automatiske innstillinger som du kan bruke når du koker, steker, damper, lager puréer, kna deiger eller når du lager gryter.

2. Dens manuelle funksjoner gjør at du enkelt kan justere tid, temperatur og hastighet.

3. Ved kjøp av denne CookProcessor får du en kokebok med gode oppskrifter og instrukser til maskinen.

4. Du får også en gratis app der du kan finne nye spennende og klassiske oppskrifter.

5. CookProcessor gir en nøyaktig tilberedningstemperatur som er tilpasset slik at du får den optimale tilberedningen, uansett matrett.

6. StirAssist funksjonen gjør at maten ikke risikerer å brenne seg fast takket være at den forsiktig rører rundt i gryten under tilberedning

 

Den intelligente CookProcessoeren har en mengde innprogrammerte oppskrifter med automatiske innstillinger som tar deg gjennom matlagingen steg for steg. Når du bruker de automatiske innstillingene stiller maskinen inn tid, tempo og temperatur automatisk, men du kan også justere det manuelt om du ønsker det.

Dette tilbehøret inngår ved kjøp hos KitchenTime:

 • Gryte 4,5L
 • Gratis kokebok og app
 • StirAssist for automatisk omrøring
 • Multikniv. Perfekt for å hakke, skjære, blande og lage puré
 • Ballongvisp for marengs, mousse, krem og ulike desserter
 • Lokk med hengsler
 • Tre dampkurver
 • Deigkrok for alle typer deig
 • Miniskål (BPA-fri) med mini multikniv for å blande mindre mengder som pesto, urter og nøtter.
 • Målekopp 50-75-100 ml