Fem tips for bedre kaffe!

 

En god kopp kaffe setter agendaen for dagen. Å få til ordentlig god kaffe hjemme er ikke det letteste, men ved hjelp av noen enkle tips kan smaken på kaffen din bli mye bedre.

1. Oppbevar kaffen din mørkt og kjølig
Sørg for at du oppbevarer kaffen din på et mørkt og kjølig sted. Kaffen mister smaken hvis den eksponeres for mye lys og varme. Et spiskammer er som oftest alltid et godt oppbevaringssted for kaffe. Behold kaffen i forpakningen hvis den er gjenlukkbar, ellers kan du oppbevare kaffen i et glass med lokk som har en isolerende gummiring.

2. Rengjør kaffetrakteren din regelmessig
En annen nøkkel til ordentlig god kaffe er å rengjøre kaffetrakteren regelmessig, gjerne mer enn en gang i måneden. Det samles en mengde med kafferester og kalkavleiringer i trakteren som bidrar til at kaffen din smaker mindre godt. Avkalk gjerne kaffemaskinen din et par ganger i året med avkalkningsmiddel. Det forlenger livslengden til kaffetrakteren din og fjerner kalkbelegg effektivt.

3. Doser kaffen riktig for en bedre smak
Det er viktig å dosere riktig når du brygger kaffe. Anvend et kaffemål for å dosere kaffen riktig, vi anbefaler et kaffemål (7 gram) per 1,5 dl vann.
Dersom du foretrekker sterkere kaffe, så velg mørkristet kaffe i stedet for å dosere ekstra. Når du doserer ekstra, bidrar det til en besk bismak.

4. Bruk et godt filter
Kaffen blir bedre når du anvender et høykvalitativt filter. Bruk gjerne et hvitt filter når du brygger kaffen din. Brune, ublekede filtre slipper fra seg partikler som kan føre til en papp-aktig ettersmak.

5. Invester i riktig kaffetrakter
Gjør deg selv en tjeneste og invester i en god kaffetrakter der aromaemnene frigjøres på best mulig måte. For å få maksimalt utbytte av kaffetrakteren din og kaffens smaker, bør temperaturen på kaffetrakteren derfor ligge rett under kokepunktet. En god retningslinje å gå etter, bruker å være mellom 92-96°C. Dersom temperaturen stiger over 96°C risikerer kaffen å få en besk eller brent bismak.

 

Fire av våre favorittkaffetraktere:

 

 

The Scoop - Toveistrakter

Hamilton Beach

The Scoop - Toveistrakter

920 kr
879 kr
Kaffebrygger Pour Over
-76%

Wilfa

Kaffebrygger Pour Over

367 kr
89 kr
Espro P7 Presskanne til Kaffe 8 Kopper
-20%

Espro

Espro P7 Presskanne til Kaffe 8 Kopper

1 150 kr
919 kr

Fem tips for bedre kaffe!