Pure som ble grunnlagt i 2013 har fort rukket å bli en suksess og har spesialisert seg på raw kaker, raw sjokolade og superfood smoothies. De har rett og slett truffet spikeren på hodet når det gjelder årets største trender.
Hvordan kom dere på ideen om å starte en raw food café?
”Min kollega og samarbeidspartner Svante fikk ideen og sammen begynte vi å utvikle den videre. Han har lenge vært interessert i raw food og smoothies, han har til og med hatt sin egen smoothiebar i Helsinki tidligere. Han har altså erfaring med både superfood og entreprenørskap. Jeg er utdannet kokk og ble så gira av Svantes idé om å starte noe eget at jeg umiddelbart hengte meg på. Sannsynligvis var jeg litt gal ettersom jeg sa opp jobben med en gang etter åtte år og bestemte meg for å starte en café med Svante.”
Har du besøkt andre liknende caféer i Norden?
”Jeg personlig har ikke rukket å reise til de andre nordiske landene på lenge, men mine venner og kollegaer på Pure har vært i både Stockholm og København for å undersøke raw food utvalget. De har fortalt at det finnes mange raw food steder, men at nivået ikke alltid er like høyt. En del av cafeene er veldig små og utvalget er dårlig, men på andre siden er det også steder som serverer raw food på à la carte nivå! Så langt har vi ikke kommet i Finland enda. Generelt kan man si at raw food kulturen i Finland er veldig velutviklet og at vi absolutt er på rett spor.