Inspiration

Lag mat på saltstein

25 mai 2018

En saltstein er ikke bare et morsomt tilskudd til kjøkkenet, det er en fin innredningsdetalj å ha på kjøkkenet og selvfølgelig en morsom måte å servere mat på. Saltsteinen krever ingen vedlikehold og den kan varmes på både grill og i ovn, samt legges i fryseren for servering av kalde råvarer, som for eksempel is eller fisk og skalldyr. Bloggeren Melinda har testet en rekke råvarer på saltsteinen.

Honningmelon på saltstein

En herlig smakskombinasjon er melon og salt. Med saltsteinen får melonen et perfekt hint av salt og det er en morsom måte å servere melonen på.

Tips! Legg melonskiver, fetaost og mynte eller basilikum på saltsteinen. En perfekt smakskombinasjon som passer til forrett eller finere snacks.


På bildet ser du saltstein med holder fra Satake

Laks på saltstein

I Norge har vi tilgang til fantastisk god fersk laks. Det finnes utallige måter å tilberede laksen på og mye av grunnen til at den er så populær. Rå laks har kommet for å bli og saltsteinen er perfekt til å forberede et herremåltid med laks.

Del laksen i tynne skiver (0,5cm) la de ligge på saltsteinen i noen minutter. Det er ikke nødvendig å snu laksen på steinen. Laksen kan spises som den er eller så kan du flambere den med en gassbrenner. Dette kan du gjøre direkte på saltsteinen da den tåler høye temperaturer. Tenkt bare på å ikke hold flammen på samme sted for lenge, da steinen risikerer å sprekke.

Tips! Server rå eller flambert laks med sauser og valgfritt tilbehør. Alternativt sushiris og grønnsaker.

Caprese på saltstein

Denne klassike Italienske retten er perfekt å servere på saltstein.

  • Du trenger:
  • Mozzarella
  • Tomater
  • Basilikum
  • Pepper
  • Balsamico
  • Olivenolje

Slik gjør du: Del tomater og mozzarella passe tykke skiver og legg de lagvis på saltsteinen. Dekorer med fersk basilikum og krydre med pepper. Hell over balsamico og olivenolje. Server på saltsteinen.

Grønnsaker på saltstein

En saltstein gir dine grønnsaker perfekt saltsmak før de skal tilberedes. Hvis du skal grille kan du bruke saltsteinen som et fat mens grillen blir bra. Det går også bra å legge steinen direkte på grillen og tilsette salt på en naturlig måte under stekingen.

Her setter bare fantasien grenser, du kan tilberede alle mulige grønnsaker på en saltstein.

Skrevet av bloggeren Melinda Rosinski