Navn: Henrik Baecklund
Jobber som: Bar Manager på La Serre Bistro & Boulangerie i Dubai
Bor: Dubai, De Forente Arabiske Emirater
”På bildet har jeg mikset sammen en Beluga Gold Line Moscow Mule hvilket er en veldig eksklusiv og elegant drink som består av: Beluga Gold Line Moscow Mule, ingefær, ferskpresset limejuice og en skvett ingefærøl. Serveres i en klassiske Moscow Mule bronsekopp med håndhuggede isbiter.”
Hva synes du er det beste med ditt yrke?
”Mangfoldet av interessante gjester, trengselen og muligheten til å utvikle og skape best mulig smaksopplevelser samt en atmosfære vi skaper for et perfeksjonert besøk.”
Hvordan går du fram når du utvikler en ny cocktail?*
”Jeg har reist veldig mye og testet de beste cocktailbarene i verden, samt jobbet innen barindustri i mange år slik at jeg har bygd opp en veldig unik palett av smaker og minne med omtrent 3000 oppskrifter. Det er ikke spesielt vanskelig å utvikle nye spektakulære cocktails, i disse dager ligger utfordringen i å utvikle drinker med best mulig råvarer og mer unike spritsorter, i en kombinasjon av å engasjere gjestene og matche sitt konsept med en interessant rød tråd.”
Hvor finner du din inspirasjon?
”Akkurat nå finner jeg min inspirasjon fra de beste kokkene rundt om i verden da mitt fokus ligger på å utvikle cocktails som har matinnslag og spennende smaker som finnes i mer avanserte fine dining kjøkken.”