Inspiration

Normann Copenhagen | Moderne, nedtonet og tidløs design

19 september 2016

På bildet ser du møbler fra serien Form & lampen Norm 69

Normann Copenhagen er et dansk designfirma som skaper originale og iøynefallende produkter i moderne og tidløs design. Dette gjennom å både utfordre tradisjonell tankegang og gjøre ordinært til ekstraordinært gjennom nytenkende design.

Det hele startet i 1999 da Poul Madsen og Jan Andersson sammen skapte Normann Copenhagen. De hadde truffet hverandre tidligere på messer da de drev sine egne firmaer og oppdaget at de hadde liknende interesser og en felles lidenskap for design. Deres visjon å bringe noe nytt og uventet til designverden bragte disse to sammen til et samarbeid og de grunnla det som skulle bli Normann Copenhagen.
Sammen åpnet Poul og Jan en liten butikk i København der de solgte designprodukter fra ulike varemerker sammen med sine egne produkter. I 2001 traff de den danske designeren Simon Karkov som presenterte sin lampe Norm 69. Jan og Poul elsket lampen og bestemte seg for å sette den i produksjon, hvilket ble begynnelsen for Normann Copenhagen som designprodusent.

Mange designere har siden den gang samarbeidet med Jan og Poul, i dag består samlingen av et stort voksende sortiment av møbler, belysning, tekstiler og smarte kjøkken- og hjeminnredningsdetaljer. Normann Copenhagen har siden starten samarbeidet med både veletablerte designere og nye talent fra hele verden. Bedriften har til og med startet sitt eget design studio bestående av et ungt og kreativt team med kompetente designere som skaper kvalitetsdesign innen områder som kombinerer håndverk og industri.


På bildet ser du stoler i modellen Just, lampen Norm 69, vaser fra serien Nyhavn & termokanne Geo

Normann Copenhagen har vunnet mange designpriser gjennom årene, senest for blant annet stolene My Chair og Just Chair. Teamets produkter kjennetegnes ved ikonisk form som gjør de gjenkjennelige, med inntrykk fra den skandinaviske designminimalismen. Produktene har en lett følelse med et innbydende utseende som samtidig utstråler karakter og personlighet. Du kan ofte se tradisjonelt håndverk i kombinasjon med industrielle materiale og nye produksjonsmetoder. Fargenyansene er både nøytrale, forfriskende og er inspirert av trendene fra motebransjen. Mange produkter er multifunksjonelle og passer like bra på kjøkkenet som på stue eller soverom, de passer også godt sammen med ulike innredningsstiler.

Poul og Jan strever stadig etter å gjøre ting bedre, å utfordre seg selv kreativt og utforske nye designområder. De vil at kolleksjonene skal være originale og allsidige med lang levetid og de håper på å fortsette å skape produkter som du blir stolt over å eie. Produktene skal også være lett tilgjengelige for alle uansett hvor de befinner seg i verden og i dag finnes Normann Copenhagens produkter i mer enn 70 land. Flaggskipbutikken ligger i København i en renovert kinosal.

Kjøkken- og innredningsfavoritter fra Normann Copenhagen

Formkolleksjonen
Møbelkolleksjonen Form kombinerer funksjon, estetikk og enkel utforming som Simon Legard har designet for å passe inn i alle miljøer. Møblene er tidløse med en moderne og stilren design. Kolleksjonen kjennetegnes av høy slitestyrke med en eksklusiv karakter og innefatter stoler, lenestoler, barstoler og bord. De er laget av materiale som er lett å vedlikeholde og som prioriterer enkelthet og funksjon uten å kompromisse på design og kvalitet. Med Form møblene kan du skape både en unik, klassisk og moderne innredningsstil.


På bildet ser du barstoler fra Form-kolleksjonen, samt Just stol.

Block – et populært og allsidig bord.
Blockbordet har blitt litt av en moderne designklassiker med en tidløs eleganse og finnes i dag i flere ulike farger. Bordet har en funksjonell og sjarmerende design som kan passe hvor som helst i hjemmet, det fungerer som et sammenbindende element i din hjemmeinnredning. Blockbordet kan brukes som serveringsvogn, barvogn eller sidebord på kjøkkenet, i spisestua eller på soverommet. Du flytter det lett rundt med håndtakene som er en naturlig forlengelse av bordets bein. Designeren Simon Legald beskriver Block bordet som en forenkling og modernisering av de velkjente brikkebordet, et sidebord med hjul og et alternativ til det tradisjonelle kaffebordet. Bordets utseende endrer du enkelt avhengig av hvilken omgivelse du plasserer de i og hvordan du innreder det.


På bildet ser du Block bord.
 

Bell Taklampe
Taklampen Bell er robust med enkel form og har en ikonisk klokkeform med fokus på detaljer. Designerne Andreas Lund og Jacob Rudbeck har fokusert designen på et åpenbart møte mellom ledning og lampe på både en moderne måte. Den hvite innsiden av lampen reflekterer lyset som en kjegle og gir veldig god belysning over for eksempel kjøkkenbordet.

Bell taklampe & Just stoler

Beater – Sammenleggbar og plassbesparende visp
Den tyske designtrioen Ding3000 har skapt den fargerike vispen Beater som er både plassbesparende og funksjonell på en og samme gang. Vispen er sammenleggbar og kan henges på en krok hvilket sparer plass enten på veggen eller i kjøkkenskuffen. Beater er inspirert av sugerør som er satt sammen med en ring som fungerer både som åpne- og lukkefunksjon. Et veldig brukbart kjøkkenprodukt med kreativ og plassbesparende design som finnes i åtte herlige farger.


Beater håndvisp

Se mer fra Normann Copenhagen her.