Morsdagsgaver

Populære produkter

Viser 40 av 852 artikler

Morsdagsgaver

Morsdagen i Norge faller alltid på andre søndagen i februar, og er en dag for å hedre alle mødre der ute ved å gi dem litt ekstra oppmerksomhet. 

Morsdagen i Norge faller alltid på andre søndagen i februar, og er en dag for å hedre alle mødre der ute ved å gi dem litt ekstra oppmerksomhet. 

Morsdagen kommer opprinnelig fra den amerikanske borgerkrigen, hvor en ung hjemmeværende mor ved navn Ann Maria Reeves Jarvis prøvde å forbedre de sanitære forholdene for alle parter ved å opprette flere foreninger som hun kalte "Mothers´ Day Work Clubs". Cirka ett år etter at Ann Maria Reeves Jarvis gikk bort, holdt hennes datter Anna Marie Jarvis en minnemarkering for henne i 1905 og begynte å arbeide for å få innført en offisiell minnedag for mødre. Den første morsdagen ble feiret 10. mai i 1908 i Grafton, West Virginia, i kirken der den avdøde Ann Maria Reeves Jarvis hadde undervist på søndagsskolen. Dette ble spredt til 45 stater i USA, og ble erklært som en offisiell helligdag i begynnelsen av 1912.

I Norge ble morsdagen i begynnelsen arrangert av religiøse organisasjoner, men det var Dorothea Schjoldager og Karen Platou fra Oslo som i 1918, i samarbeid med ideelle organisasjoner, forretningsfolk og media fikk gjennomslag for å etablere morsdagen som en årlig begivenhet i Norge. 

 

I dag har morsdagen gått over til å bli en familiedag, der mødrene oppvartes med for eksempel frokost og kaffe på sengen om morgenen, eller blomster og kake på ettermiddagen. Det er også vanlig at barnehager og skoler hjelper barna med å lage egne gaver og kort til mor.