Lyskilder

Viser 40 av 163 artikler

Lyskilder

Å velge rett lyskilde er avgjørende for hvordan hjemmet ditt framstår, har du store åpne rom med hvite vegger ønsker du kanskje et lys som hjelper til å fullføre det åpne utseende i hjemmet. Har du derimot en gammeldags hytte der du ønsker en rustik følelse med dempet belysning er det lurt å ta en lyspære som hjelp deg med dette. 

Har du problemer med å velge lyspærer har vi en liten guide nedenfor som kan hjelpe deg:

  • LYS OVER BORD I KJØKKEN OG STUE: 230 V halogenpære. Det er en fordel om lampen kan dimmes slik at du kan justere lyset etter behov.
  • STÅLAMPE: Både LED, halogen og sparepære fungerer bra. LED burde være rundtstrålende slik at hele lampeskjermen lyses opp. Halogenpærer med skrusokkel er skjøre og går lett i stykker ved rystelser.
  • LESELAMPE: Halogen er best egnet, men varmestråling kan bli problematisk dersom lampen er tett inntil ansiktet når du leser. I så fall er LED et godt alternativ, men da må du passe på at pæren ikke stikker utenfor lampeskjermen slik at du blir blendet eller opplever det for plagsomt. Mange LED-pærer og sparepærer er litt større enn glødepærene som skal erstattes.
  • BORDLAMPE: Sparepære eller LED.
  • SKRIVEBORDSLAMPE: LED eller halogenpære.
  • VEGGLAMPE: Skal lyset dimmes må du bruke halogenpære. Har du derimot ikke dimmefunksjon kan du velge en sparepære eller LED (LED-pærene varer vesentlig lenger). Velger du LED, er det smart å passe på at pæren lyser opp hele lampeskjermen.
  • TAKLAMPE: I hjemmet vil de fleste ha taklampe som lyser opp ordentlig. Her gjelder også halogenpære dersom lyset skal dimmes, hvis ikke kan du velge fritt. Også i taklamper bør du huske på at noen LED-pærer ikke lyser jevnt i hele skjermen. Til taket i en kjølig kjeller- eller loftsbod gjør LED den beste jobben. Halogen er også velegnet, men har kortere levetid.
  • SENGELAMPE: LED-pære. Kjøp først én og se om du blir fornøyd med farge og lyskvalitet, og om pæren passer bra til skjermen. Hvis ikke kan du prøve en annen modell eller produsent. Mange blir overrasket over forskjellen mellom LED lys som i utgangspunktet har samme spesifikasjoner. Sparepære egner seg dårlig på soverommet fordi det tar tid før den lyser optimalt.
  • PÅ BADET: Hvis du skal erstatte glødepærer i baderomskupler bør du velge halogen eller LED. Noen LED-pærer egner seg ikke for dimming. Dersom du har spotlight gjelder andre retningslinjer.