Trygg E-Handel - Hva innebærer sertifiseringen?


E-handel

Trygg e-handel er en sertifisering for e-handelsforetak. E-handelsforetak er foretak som selger varer og tjenester via en butikk på nettet (distansehandel). E-handel bygger på nettopp samme prinsipp som tradisjonelle postordrer, forskjellen er at varene vises på en hjemmeside samt at kjøpsavtalen inngår direkte på hjemmesiden. 

Det finnes i dag tusenvis aktører som selger varer og tjenester på nettet i Norge og de fleste er seriøse. For å beskytte dine personopplysninger og andre sensitive opplysninger, er det derimot viktig at du vet hvem du gir opplysningene til. Du vil kanskje også føle deg trygg ved at foretaket vil levere varene innen avtalt tid og at du kan få hjelp etter kjøpet om noe skulle være feil. 

 


Trygghet

Formålet med sertifiseringen Trygg E-handel er å hjelpe deg som forbruker med å velge riktig e-handelsforetak når du handler, så du kan føle deg trygg og sikker selv etter du trykker «kjøp». Trygg e-handels mål er at det skal føles like trygt og sikkert å handle på nett som i en vanlig, fysisk butikk. 
Når du handler fra et firma som har sertifiseringen Trygg e-handel, innebærer det at foretaket gjennom en avtale har sagt ja til å følge en rekke krav. Kun stabile og seriøse e-handelsforetak har retten til å bære sertifiseringen trygg e-handel. 

Trygg e-handels formål er utformet for at du som forbruker skal kjenne til og bevare dine rettigheter når du handler over nettet. Blant annet stilles krav til at foretaket skal være tydelig med sin identitet, ha sikre rutiner for håndtering av personopplysninger, bruke sikre betalingsmetoder samt ha en stabil økonomi. 

Fullstendig fortegnelse av Trygg e-handels krav.

 

Säkerhet

Svensk Distansehandel kontrollerer også at kravene oppfylles av de sertifiserte firmaer gjennom kredittkontroller, prøve kjøp samt utredning ved mistanke om brudd. For å gi deg ekstra trygghet, tar Trygg E-handel imot klager fra deg som forbruker. 

Om du klager på et foretak som har sertifiseringen Trygg e-handel og det viser seg at foretaket handlet feilaktig/i strid med kravene som stilles foretaket, får foretaket en «prikk» i registeret vårt. Ved alvorlige brister kan sertifiseringen trekkes tilbake med umiddelbar virkning. Alt dette gjør at du som forbruker kan kjenne deg sikker på at utelukkende seriøse foretak bærer Trygg e-handel-symbolet.

 


Trygg e-handel symbolen

For å kontrollere at symbolet er ekte, klikker du/holder musen over Trygg e-handel-symbolet. Se eksempel her. Hvert foretak har et unikt sertifikat på domenet tryggehandel.no

Hvor finner jeg Trygg e-handel-sertifiserte foretak?

Du finner alle sertifiserte foretak her. Foretaket er inndelt i kategorier etter sortiment, slik at du enklere skal kunne finne foretak som selger de varene og tjenestene du er interessert i!