Sommerkake med krem og jordbær!

7/23/2016

Denne kaken har alle smakene man forbinder med sommeren og er perfekt til alle sammenkomster, enten det er bryllup, dåp eller bursdag. Takket være lemon-curd fyllingen blir ikke kaken for søt og den får en god fresh sitronsmak.



Kakefat i malamin fra Rice

Kakebunn

  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • en klype salt
  • 185 g smør
  • 1 ¾ dl sukker 
  • 1 krm vaniljesukker
  • 3 egg
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ts kardemomme

Slik gjør du:

- Sett ovnen på 175°C.
- Smør to mindre kakeformer med ca. 12cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir for at bunnen skal løsne lettere.
- Bland alt det tørre. 
- Vist smør, sukker og vaniljesukker til en masse. Tilsett ett egg om gangen og sikt ned melblandingen. Ved sammen med en slikkepott. 
- Til slutt, tilsett melken slik at det blir en glatt røre.
- Fordel røren i de to formene og stek de i midten av ovnen i 25-30 minutter. Bunnene skal ikke være flytende i midten, la de avkjøles før de tas ut av formen. 

Lemon curd

  • 1 ½ dl sukker
  • 2 egg
  • 2 sitroner
  • 50 g smør
  • 1 st gelatinplate

Slik gjør du: 

- Legg gelatinplaten i vann i ca. 5 minutter. Vask sitronene nøye og riv skallet fra en sitron og press saften ut av begge i en kasserolle.
- Tilsett egg og sukker, varm på lav varme og rør hele tiden til det tykner, dette tar ca. 5-10min.
- Når det har tyknet, ta bort fra varmen og tilsett smøret i omganger.
- Tilslutt tilsetter du gelatinplaten, prøv å få med så lite vann som mulig. Når massen er myk og glatt, sett den i kjøleskapet til avkjøling.

Fyll

  • 2 dl kremfløte
  • melis
  • jordbær (her er det jo mer, jo bedre som gjelder!)

Montering:

- Del en av bunnene i to på langs, på den ene bunnen legger du et lag lemon curd og hakkede jordbær, deretter legger du på en bunn og legger et lag med krem og hakkede jordbær
- Til slutt legger du på den siste bunnen og dekker hele kaken med krem og dekorerer kaken med jordbær.
- Dryss deretter over melis.