Minihamburgere! Perfekt oppskrift til fotball EM!

6/13/2016

Minihamburgere er perfekt mat til buffé eller som enkel mat til gjestene.


Skjærebrettet med praktisk skuff finner du her

Hamburgerbrød med svarte og hvite sesamfrø.

Du trenger:

  • 4 dl hvetemel 
  • 2 dl fullkornshvetemel
  • 25 g gjær
  • 2 ½ dl melk
  • ½ ts salt
  • 1 egg
  • sesamfrø hvite & svarte

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Hell i melken og varm til det blir fingervarmt. 
  2. Hell smør og mel i en bolle og smuldre ned gjæren. Rom til gjæret har løst seg opp, tilsett saltet.
  3. Arbeid inn melet i melkeblandingen med en kjøkkenmaskin med deigkrok i ca 5 minutter, eller 10 minutter hvis du elter for hånd.
  4. Legg en kjøkkenhåndduk over og la deigen heve i ca. 40 minutter.
  5. Rull ut deigen og del opp i like store deler, for minihamburgere kan du lage 24 biter. Rull deigen til boller som du legger på bakepapir.
  6. La etterheve i ca. 35 minutter.
  7. Sett ovnen på 225 grader.
  8. Rist svarte og hvite sesamfrø i en tørr panne i ca. 1 minutt til de får litt farge.
  9. Pensle brødene med et vispet egg og dypp de på en tallerken du har lagt sesamfrøene på.
  10. Stek brødene i midten av ovnen i ca. 8-10 minutter til de har fått farge.
  11. Legg til avkjøling før du deler de i to.


Kjøttkvernen er fra Funktion og glassert tallerken fra Ernst Kirchsteiger.

Hamburgere

Du trenger:

  • 500 g kjøttdeig (vi kvernet høyrygg, men ferdig kvernet går like bra)
  • 1 egg
  • salt 
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Mal høyrygg og legg kjøttdeigen i en bolle og bland med egg og krydder etter smak
  2. Form hamburgere og stek i en grillpanne eller på grillen. Tenk å at de trekker seg litt sammen så gjør de litt større og flatere enn du hadde tenkt.

Tilbehør

Salat
Avokado
Tomat
Agurk

Det lille ekstra: Coleslaw eller løkringer. 
Dressing: avokadorøre, ketchup, majones og sennep.