Glutenfrie minipaier med rødbeter og honning

7/8/2016

Disse minipaiene med rødbetsfyll er perfekt til sommerens buffet! Oppskriften gir enten en stor pai eller 4-5 minipaier.
Vi har paiformer i alle mulige former og fasonger.
 

Du trenger: 

Paideig:

  • 2,5 dl glutenfrie havregryn
  • 2,5 dl maismel
  • 150 g smeltet smør
  • 0,5 dl kesam etter behov

Fyll:

  • 3-4 rødbeter
  • 3,5 dl revet ost
  • 2 dl rømme
  • 1 egg
  • 1 ss honning

Krydder:

  • Timian 
  • Salt & pepper
  • Ristede solsikkekjerner

Slik gjør du:

  1. Kok rødbetene i 40 minutter til du har blitt myke og legg til nedkjøling.
  2. Rør sammen ingrediensene til paideigen og trykk ut i formen. Sett til avkjøling i ca. 30 minutter.
  3. Sett paideigen til forsteking på 225 grader i ca. 10 minutter.
  4. Bland ost, rømme, egg og honning i en bolle og smak til med timian, salt & pepper.
  5. Del rødbetene og fordel jevnt i formen og hell deretter over osteblandingen.
  6. Sett midt i ovnen og stek paien i 20-25 minutter på ca. 200 grader.
  7. Pynt med solsikkekjerner. Serveres helst varm.